Κ. Σκανδαλίδης: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε δικαιούχους

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 16:34
Κ. Σκανδαλίδης: Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις σε δικαιούχους

«Μην περιμένετε μέσα σε λίγους μήνες να γίνουν όσα έπρεπε να έχουν ολοκληρωθεί τα προηγούμενα χρόνια», δήλωσε σήμερα από την Λάρισα, απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του αγροτικού κόσμου, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης.

Επίσης ζήτησε πίστωση χρόνου μέχρι το καλοκαίρι, προκειμένου να ενεργοποιηθούν όλα τα σημαντικά νομοσχέδια που θα στηρίξουν την αγροτική παραγωγή. Ενώ, μέχρι τότε, όπως ανέφερε, θα έχουν ολοκληρωθεί και οι πληρωμές προς τους δικαιούχους από διάφορα προγράμματα.

Ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος ξεκίνησε από σήμερα, διήμερη επίσκεψη στη Λάρισα, προκειμένου, να παραστεί αύριο στον επίσημο εορτασμό της 101ης επετείου του Κιλελέρ, μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Κιλελέρ, με θέμα τις «προοπτικές ανάπτυξης του γεωργικού τομέα στη χώρα μας».

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ανέφερε ότι την ερχόμενη Τρίτη θα ανακοινώσει τον τρόπο αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών από τις βροχοπτώσεις, διευκρινίζοντας ότι θα αποζημιωθούν 30.000 παραγωγοί από το πακέτο των 25 εκ. ευρώ.

Ο κ. Σκανδαλίδης, υπογράμμισε ότι δεν συνδέεται η επιστροφή του Φ.Π.Α. με την φετινή δήλωση ΟΣΔΕ , ενώ τόνισε ότι καταβάλλεται προσπάθεια η εξισωτική αποζημίωση να καταβληθεί πριν το Πάσχα αρκεί οι Περιφέρειες να στείλουν εγκαίρως τις αιτήσεις. Ιδιαίτερο πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα αντιμετωπίζει η Κρήτη, όπου έχει τακτοποιηθεί μόλις το 30% των αιτήσεων. Ο ίδιος, επεσήμανε ότι χθες υπεγράφη μεταξύ το Υπουργείου του και του υπουργείου Περιβάλλοντος, Κοινή Υπουργική Απόφαση για την άδεια ανανέωσης γεωτρήσεων, μέσω της οποίας προβλέπεται μέχρι τα 100 χιλ. κυβικά νερού η ανανέωση να γίνεται μόνο με τεχνικό δελτίο.

Ο υπουργός, τόνισε ότι μέσα στο 2011 θα τακτοποιηθούν όλες οι εκκρεμότητας αποζημιώσεων και πληρωμών, ενώ αναφερόμενος στο μέλλον της Αβερώφειου Γεωργικής Σχολής που βρίσκεται στην Λάρισα, ανακοίνωσε ότι κατόπιν συνεννόησης με το υπουργείο Παιδείας θα μετατραπεί σε εκπαιδευτική βαθμίδα.

Το απόγευμα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί πρότυπο οινοποιείο στα Βούναινα Λάρισας και ακολούθως θα παραστεί στα εγκαίνια του Μουσείου Θεσσαλικής Ζωής, στην Ελάτεια Λάρισας.

Αύριο ο κ. Σκανδαλίδης θα μετάσχει στις εκδηλώσεις μνήμης των 101 χρόνων από την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών στο Κιλελέρ, και εν συνεχεία θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας στην Λάρισα με θέμα: «Καλάθι αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 2 Απριλίου 2011, 16:35