«Ό,τι και να εξελιχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών προφανώς είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση» δήλωσε μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής, ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κ. Τσιάρας, που κράτησε όμως κλειστά χαρτιά για το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης δυσπιστίας από την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κ. Καμμένος επέλεξε να θυσιάσει ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα για να μείνει για πέντε, έξι μήνες ακόμα στην καρέκλα του. Από την άλλη, ο επικεφαλής του Ποταμιού, μέχρι πρότινος κοινοβουλευτικού κόμματος στο ελληνικό κοινοβούλιο, μέσα σε μια εκδήλωση αδιανόητων αντιφάσεων, από τη μία δηλώνει ότι θα ψήφιζε την πρόταση μομφής της ΝΔ και από την άλλη υποστηρίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών», είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ και πρόσθεσε: «Κοιτάξτε να δείτε, ό,τι και να εξελιχθεί στο ελληνικό κοινοβούλιο, η υπερψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών προφανώς είναι ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση και θα πρέπει κάποια στιγμή ο καθένας να σταθεί στο ύψος της ευθύνης που του αναλογεί. Δεν είναι μια διαδικασία, όπως οι συνήθεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες ή μια συνήθης νομοθετική διαδικασία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δηλαδή, επί 28 χρόνια όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις αντιμάχονταν ή αντιδικούσαν με τη γειτονική χώρα για να φτάσουμε σήμερα να τους ονομάζουμε “Μακεδόνες”; Αυτή είναι η επιτυχία της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής; Η ΝΔ αντιτίθεται σε αυτή τη Συμφωνία γιατί ζημιώνει τα εθνικά μας συμφέροντα. Όχι σε μια Συμφωνία που δημιουργεί σκιές σε μια μακραίωνη ελληνική ιστορία. Όχι σε μια Συμφωνία στην οποία αντιτίθεται η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Δεν υπάρχει μόνο συλλογική ευθύνη, υπάρχει ατομική ευθύνη για κάθε έναν που θα ψηφίσει αυτή τη Συμφωνία» είπε ο κ. Τσιάρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης