Χρειάζεται μια απόλυτη περιθωριοποίηση όλων όσοι με τον λόγο και τις πράξεις τους οδηγούν σε πράξεις ακραίας βίας που εκτρέφουν τον φασισμό, δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Τέτοιες εκφάνσεις βίας οδηγούν την κοινωνία σε εξαχρείωση, σε εκφασισμό και σε επικίνδυνες ατραπούς» επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης, με αφορμή τα περιστατικά βίας των τελευταίων ημερών και παρατήρησε: «Δυστυχώς δεν είναι τα πρώτα. Έρχονται να αθροιστούν στον ξυλοδαρμό του δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη πριν από μερικούς μήνες και σε άλλα περιστατικά που είχαμε τα τελευταία χρόνια. Πρέπει επιτέλους να συμφωνήσουμε και να αποφασίσουμε ότι η πολιτική αντιπαράθεση θα γίνεται μόνο με επιχειρήματα και με τίποτα άλλο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κληθείς, εξάλλου, να σχολιάσει τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Αριστείδη Φωκά, ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε: «Σέβομαι και κατανοώ την τοποθέτηση του κ. Λεβέντη, όντως η κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων περνάει μια σημαντική δοκιμασία, δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά τους […] εμείς σε κάθε περίπτωση επιθυμούμε την ομαλή κοινοβουλευτική λειτουργία και την ομαλή πολιτική επικοινωνία με όλες τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες».

Εν όψει του δημοψηφίσματος στα Σκόπια για τη συμφωνία των Πρεσπών, ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε «καλή επιτυχία στους γείτονες, να κάνουν ένα αποφασιστικό βήμα και να μπορέσουμε κι εμείς από το δικό μας κοινοβούλιο να ολοκληρώσουμε την κύρωση αυτής της συμφωνίας και να εγκαινιάσουμε μια νέα περίοδο στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, των δύο λαών, στις σχέσεις ειρήνης, φιλίας και συνανάπτυξης στα Βαλκάνια».

Παρατήρησε, δε, ότι «η θέση της ΝΔ είναι ανεύθυνη και τυχοδιωκτική», ενώ «αυτό που πρέπει να κάνουν -έστω στο και πέντε, έστω στο και δέκα- είναι να μετατοπιστούν σε μία γραμμή συναίνεσης και λογικής όχι διότι αυτό είναι το συμφέρον του Τσίπρα και του Κοτζιά και του οποιουδήποτε άλλου, αλλά διότι αυτό είναι το συμφέρον της χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με αφορμή την πολιτική αντιπαράθεση γύρω από το θέμα των προσλήψεων στο δημόσιο, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε: «Μετά από δέκα χρόνια που ο δημόσιος τομέας, τα σχολεία μας, τα νοσοκομεία μας, οι υπηρεσίες μας διαρκώς αδειάζουν και το προσωπικό μεγαλώνει […] χρειάζεται να μπουν άνθρωποι σε θέσεις, οι οποίοι να έχουν γνώσεις, δεξιότητες, να είναι καινοτόμοι, παραγωγικοί και να μπορέσουν να οδηγήσουν και τον δημόσιο τομέα, αναδιοργανωμένο και στα ευρωπαϊκά πρότυπα, στη νέα εποχή. Μ’ αυτή την έννοια και με καμιά άλλη έννοια -ούτε ρουσφετολογική, ούτε προσλήψεις για να μας ψηφίσετε- θα προχωρήσουμε κανονικά σε αυτές τις προσλήψεις που έχουν αναγγελθεί».

«Καταλαβαίνω την ενόχληση κάποιων κύκλων που θα ήθελαν εις το διηνεκές να μην πάρουμε ποτέ ξανά κανέναν δημόσιο υπάλληλο και οι δημόσιες υπηρεσίες, που σιγά σιγά αποξηλώνονται, να αρχίσει ένα τμήμα τους να περνάει σιγά-σιγά στον ιδιωτικό τομέα ή να υπάρξουν συμπράξεις άλλου είδους. Αυτό δεν είναι το δικό μας πολιτικό σχέδιο. Το δικό μας πολιτικό σχέδιο είναι μια ισορροπία, ένας εκσυγχρονισμός και μια μεγάλη μεταρρύθμιση στον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου στα ευρωπαϊκά πρότυπα να προσαρμοστεί και να λειτουργήσει στα πλαίσια της νέας εποχής» εξήγησε.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό και την έρευνα που διεξάγει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμηση της Απάτης (OLAF) για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, ο κ. Ζαχαριάδης είπε: «Θα πρέπει να δούμε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η διαφάνεια και η διαχείριση των κονδυλίων σ’ αυτά τα ζητήματα. Υπάρχει η απόλυτη τοποθέτηση η δική μας πως όπου υπάρχουν οποιεσδήποτε εκφάνσεις κακής διαχείρισης, εκεί πρέπει να επιληφθούν οι αρμόδιοι. Όμως το βασικό θέμα των ημερών και η συζήτηση που γίνεται και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, στα Ηνωμένα Έθνη, εκεί που βρίσκεται ο πρωθυπουργός, αλλά και στην Ευρώπη, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις προηγούμενες μέρες, ήταν ένας απέραντος θαυμασμός για τους Έλληνες ακρίτες, για τους Έλληνες πολίτες και πώς στάθηκε η Ελλάδα στο ζήτημα διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, που σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα τιμήσαμε και τις αξίες μας και τις ευρωπαϊκές αξίες, που είναι οι αξίες της φιλοξενίας και της αλληλεγγύης. Μ’ αυτή την έννοια θα πρέπει να συνεχίσει να πορεύεται η χώρα η δική μας. Με απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση των κονδυλίων και υπηρετώντας αυτές τις αξίες. Δυστυχώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ουγγαρία, η Αυστρία και τώρα τελευταία και η Ουγγαρία, φαίνεται να τις ξεχνούν ως βασικές ιδρυτικές ευρωπαϊκές αξίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης