Ευρύτερες συναινέσεις για τη σωτηρία της χώρας και όχι «συναίνεση στη συνενοχή» ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και όχι μόνο μίας παράταξης».

Σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητεί «καθαρή εντολή αυτοδυναμίας», ενώ σημειώνει ότι «το μνημόνιο τελειώνει στις 25 Ιανουαρίου και στο νέο τοπίο δεν συμπεριλαμβάνεται η λιτότητα, δεν συμπεριλαμβάνεται η τρόικα και δεν συμπεριλαμβάνονται οι δεσμεύσεις Σαμαρά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, δηλώνει ότι βλέπει προσπάθεια να δημιουργηθεί φόβος για το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και υπογραμμίζει ότι «έχουμε δεσμευτεί για ένα δικαιότερο φορολογικό σύστημα που θα ακουμπά επιτέλους τους οικονομικά ισχυρούς. Για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και την αντικατάστασή του με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας με προοδευτική κλιμάκωση, υψηλό αφορολόγητο όριο και ευρεία αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών».

Προσθέτει ότι «οι μόνοι που πρέπει να φοβούνται είναι όσοι μέχρι σήμερα φοροαποφεύγουν και φοροδιαφεύγουν». Επαναλαμβάνει ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα εφαρμοστεί σημειώνοντας πως «δεν έχουμε αυταπάτες τι θα παραλάβουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης