«Καθαρή η θέση των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2019»

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 11:29
«Καθαρή η θέση των ΑΝΕΛ, η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2019»
«Είναι καθαρή η θέση και του Πάνου Καμμένου και των ΑΝΕΛ» δήλωσε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm», για τις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, με αφορμή τη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ.

«Έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα να υπάρχει μία διαφωνία σε ένα θέμα, υπάρχει ο βασικός στόχος και η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της το 2019» διαβεβαίωσε ο κ. Ρήγας καταλογίζοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «ξυπνά και κοιμάται ψάχνοντας πώς θα κάνει εκλογές, ψάχνοντας να βρει τρόπους πώς θα πέσει η κυβέρνηση».

«Αυτό δεν συνάδει με σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα ήθελε και να κυβερνήσει, παίζει με τη φωτιά και κυρίως παίζει με τα συμφέροντα της ελληνικής κοινωνίας» υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος καταλόγισε στον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρη Παπαδημούλη «πολιτικό χαφιεδισμό, επειδή έβγαλε τους βουλευτές που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο φωτογραφίες και τους έστειλε στους Ευρωπαίους», ο κ. Ρήγας ανέφερε: «Οι ΑΝΕΛ έχουν κάνει μία δήλωση πολύ συγκεκριμένη και διά του προέδρου τους. Από εκεί και πέρα ο καθένας κρίνεται και για τον τρόπο με τον οποίο μιλάει και απαντάει σε ορισμένα ζητήματα. Ο Δημήτρης Παπαδημούλης ενημέρωσε - και σωστά ενημέρωσε- τους ευρωβουλευτές για το πώς και τι ρόλο παίζουν τα συλλαλητήρια, αυτό έκανε και νομίζω σωστά το έκανε».

Όσον αφορά στην προοπτική συμφωνίας με την πΓΔΜ ο κ. Ρήγας υπενθύμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα είναι σταθερός εδώ και πάρα πολλά χρόνια στη γραμμή της επίλυσης, πρώτον διότι δεν μπορεί να υπάρχει ένα θέμα και να δημιουργούνται προβλήματα στις σχέσεις καλής γειτονίας, φιλίας και οικονομικής ανάπτυξης, και δεύτερον επειδή είναι ανάγκη στην περιοχή των Βαλκανίων, όπου η Ελλάδα είναι πυλώνας σταθερότητας, να λυθεί κι άλλο ένα θέμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, 11:29