Κάθετα αντίθετος ο Ευ. Βενιζέλος σε συνεργασία ΔΗΣΥ - ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 16:29
Κάθετα αντίθετος ο Ευ. Βενιζέλος σε συνεργασία ΔΗΣΥ - ΣΥΡΙΖΑ
Τη διαφωνία του με ενδεχόμενη συνεργασία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε ομιλία του, το βράδυ της Παρασκευής, σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών με θέμα τον λαϊκισμό και τον λατινοαμερικάνικο ποπουλισμό.

Όταν του ετέθη το σχετικό ερώτημα, είπε ότι διαφωνεί πλήρως, καθώς θεωρεί ότι το επείγον ζήτημα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ να οδηγηθεί σε εκλογές και να ηττηθεί, ώστε η χώρα να αποκτήσει μια άλλη κυβέρνηση συνεργασίας όλων των ευρωπαϊκών και των δημοκρατικών δυνάμεων.

«Έχω πει ότι ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει, όπως τον είχαμε καλέσει να μετάσχει και το 2012. Δεν μπορεί, όμως, αρνούμενος, να καθοδηγήσει ή να παρεμποδίσει τις εξελίξεις. Η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση που να έχει στρατηγική», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, ενω άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για το θέμα της αξιολόγησης, λέγοντας πως ο Πρωθυπουργός κάνει ένα ακόμη λάθος να πιστεύει πως θα ωφεληθεί, περιμένοντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί στην Ευρώπη.

«Δεν έχει καμία σημασία η διάκριση του σεναρίου Α: κλείσιμο αξιολόγησης και του σεναρίου Β: παράταση της αξιολόγησης, για να περιμένουμε όλες τις εκλογές, μέχρι την αλλαγή στην καγκελαρία της Γερμανίας για να διαμορφώσουμε τους νέους συσχετισμούς και στο ενδιάμεσο θα βολέψουμε τις δόσεις, χρησιμοποιώντας τα λεφτά του κοινού Ταμείου Προσώπων Δημοσίου Δικαίου της Τράπεζας της Ελλάδος», παρατήρησε.

«Αρνούμαι να συμπράξω με μια πολιτική που ενισχύει τη Ν.Δ. και δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι έχει ιστορική βάση και προοπτική μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ., διαγραφομένης της ευθύνης για την περίοδο μέχρι το 2009. Δεν εμπιστεύομαι σε κανέναν τη δικαίωση της προσπάθειας μας για τη σωτηρία της χώρας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Δεν εμπιστεύομαι σε άλλους, προκειμένου να μείνουμε εμείς ελεύθεροι βαρών στην αντιπολίτευση, να αποκτήσουμε σχέσεις με έναν ηττημένο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα μπει ξαφνικά στην κεντροαριστερά και θα φτιάξει ξανά τη νέα ελληνική σοσιαλδημοκρατία».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017, 16:31