Καλά λόγια Στεφανόπουλου για Σαμαρά

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 11:39
Καλά λόγια Στεφανόπουλου για Σαμαρά
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Γνώμη» της Πάτρας, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος αφιερώνει καλά λόγια για τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εύλογες συζητήσεις δημιουργεί, ωστόσο, μία φράση του.

«Πριν γίνει πρωθυπουργός, δεν είχα καλή εντύπωση για αυτόν. Τώρα ως πρωθυπουργός τα καταφέρνει πολύ καλά και είμαι πια υπέρ αυτού» είναι η επίμαχη αποστροφή του Κωστή Στεφανόπουλου για τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο σημερινός πρωθυπουργός, ως αρχηγός της Πολιτικής Άνοιξης το 1995, είχε προτείνει τον Αχαιό πολιτικό για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, διάδοχο του εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή, τραβώντας τον ουσιαστικά από την αφάνεια και την πολιτική απομόνωση στην οποία είχε βρεθεί μετά την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία, όταν ηττήθηκε στη μάχη ηγεσίας από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη - και μάλιστα δύο φορές.

Ο Κωστής Στεφανόπουλος πάντως εμφανίζεται προβληματισμένος από την πορεία του τόπου και δεν συμμερίζεται την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για το μέλλον. «Νομίζω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα, γι’ αυτό και συνεχίζουν να μας πιέζουν οι ξένοι να εφαρμόσουμε τις αλλαγές» υποστηρίζει, ενώ εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί αξιόπιστη εναλλακτική λύση.

Επιμέλεια: Κ. Μπετινάκης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 14:07