Έντονες επικρίσεις κατά του μνημονίου και των κομμάτων που το στηρίζουν διατύπωσαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και ο επικεφαλής του ΕΠΑΜ Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος μάλιστα υποστήριξε πως καμία χώρα δεν ξεπέρασε ποτέ οικονομική κρίση παρά μόνο με το εθνικό της νόμισμα.

Κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης του εκλογικού τους συνδυασμού «ΟΧΙ», ο κ. Παπαθεμελής επισήμανε πως το ψηφοδέλτιο του “ΟΧΙ” εισάγει μια καινούργια έννοια στο κοινοβουλευτικό λεξιλόγιο. Λέγεται ισότιμη συνεργασία, χωρίς προσχώματα. Πρόσθεσε μάλιστα πως η Δημοκρατική Αναγέννηση είχε προσπαθήσει να πετύχει ευρύτερη συνεργασία με «κόμματα που είναι κατά της κατοχής», αλλά, όπως είπε, «κάποια καβάλησαν καλάμι και ζήτησαν υποταγή». Ο κ. Παπαθεμελής υποστήριξε ότι στόχος του συνδυασμού «ΟΧΙ» είναι να μπει ταφόπλακα στη συγκυβέρνηση των 151 βουλευτών και στην κατοχή της Ελλάδος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά του, ο κ. Καζάκης υποστήριξε ότι «καμία χώρα δεν μπόρεσε να ανακάμψει από οικονομική κρίση χωρίς δικό της νόμισμα». «Το εθνικό σου νόμισμα έχει τέτοια αξία όσο η σημαία σου. Εθνικό νόμισμα σημαίνει παίρνω στα χέρια μου την οικονομία μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καζάκης, συμπληρώνοντας ότι το ευρώ λειτούργησε καταστροφικά για την Ελλάδα.

«Καλούμε τον ελληνικό λαό να αντισταθεί και να αντιδράσει στις Σειρήνες και στις Κίρκες. Θέλουμε να μας στηρίξουν με τη ψήφο τους, θέλουμε να είμαστε η φωνή στη Βουλή, εκείνων που δεν έχουν φωνή», κατέληξε ο κ. Παπαθεμελής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης