Σύσκεψη Φορέων την Τετάρτη 10 Ιουνίου στην Πλατεία Ελευθερίας στο Κορωπί στις 19.00 συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής με αιτήματα σχετικά με την Υγεία, αλλά και άλλα φλέγοντα ζητήματα της περιοχής.

Το Εργατικό Κέντρο μεταξύ άλλων και σύμφωνα με ανακοίνωσή του απαιτεί:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Να δημιουργηθεί Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική με ευθύνη του κράτους και καμία ανάμειξη ιδιωτών. 

-Να ενισχυθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το Κέντρα Υγείας της Ανατολικής Αττικής και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση. 

-Να δημιουργηθεί δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Τα  Κέντρα Υγείας, να είναι στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την Πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-Δημιουργία σταθμών του ΕΚΑΒ σε κάθε δήμο της περιοχής. Πλήρη επάνδρωση των ήδη υπαρχόντων σταθμών τόσο σε προσωπικό όσο και σε οχήματα

-Να δημιουργηθεί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους Κέντρο Υγείας στο μεγαλύτερο δήμο της περιοχής, το Δήμο Παλλήνης

-Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.

-Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Για το χώρο του αεροδρομίου του Ελ. Βενιζέλος:

-Να δημιουργηθεί με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους μονάδα Πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο χώρο του Αεροδρομίου.

-Στελέχωση και επάνδρωση του σταθμού των ΕΚΑΒ που υπάρχει στο χώρο.

Για τα λιμάνια Λαυρίου και Ραφήνας

Ύπαρξη Μονάδων ΕΚΑΒ και κλιμακίων ιατρών και νοσηλευτών σε μόνη βάση στα Λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου

Για τα εργοστάσια και τις βιομηχανικές ζώνες της περιοχής    

-Κλιμάκια γιατρών εργασίας σε κάθε βιομηχανική ζώνη της Ανατολικής Αττικής

-Αναβάθμιση του ΚΥ Κορωπίου ώστε να μπορεί να παράσχει βοήθεια σε μικρής κλίμακας βιομηχανικά ατυχήματα.

-Λειτουργία νοσοκομειακής κλινικής εγκαυμάτων εντός του Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής που θα δημιουργηθεί , ικανή να αντιμετωπίσει πολυεγκαυματίες λόγω βιομηχανικών ή άλλων ατυχημάτων.

Για τους πρόσφυγες και μετανάστες εργάτες    

-Με ευθύνη του ΚΥ Νέας Μάκρης ύπαρξη ειδικού κλιμακίου για την ιατρική παρακολούθηση των χιλιάδων εργατών γης της περιοχής. Το κλιμάκιο αυτό να φροντίζει για τακτικό προληπτικό έλεγχο των εργατών, των εμβολιασμό όσων δεν έχουν κάνει, την εκπαίδευση  στα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας κατά την χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων.

-Μόνιμα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών όλων των απαραίτητων βασικών ειδικοτήτων στις προσφυγικές δομές της Ανατολικής Αττικής.

Για τους χώρους εκπαίδευσης,τους χώρους αναψυχής, άθλησης και τις παραλίες    

-Τα Κέντρα υγείας να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.

-Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα,  στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Αναβύσσου, στα μεγάλα στάδια και αθλητικούς χώρους της περιοχής.

-Ειδική μέριμνα για την ύπαρξη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα ειδικά σχολεία της περιοχής, στις δεκάδες κατασκηνώσεις που λειτουργούν κατά τους θερινούς μήνες σε πολλούς δήμους 

-Ύπαρξη κλιμακίων ναυαγοσωστών, νοσηλευτών και ιατρών στις πολυσύχναστες παραλίες της περιοχής

Με κρατική ευθύνη άμεσες ιατρικές μελέτες   

-Να πραγματοποιηθεί με ευθύνη του κράτους επιστημονική έρευνα για το πώς επηρεάζεται η υγεία των κατοίκων των όμορων ως προς το Αεροδρόμιο Δήμων από την λειτουργία του Αεροδρομίου. Για την χρησιμότητα ή μη λειτουργίας αεροδιαδρόμων πάνω από κατοικημένες περιοχές.

-Ειδική ιατρική μελέτη για το αν και πως έχει επηρεάσει η πυρκαγιά του 2018 την υγεία των  κατοίκων των πληγέντων περιοχών σε ότι έχει να κάνει με νεοπλασίες και άλλα χρόνια νοσήματα.

-Ειδική μελέτη για την μόλυνση της περιοχής του Λαυρίου από την λειτουργία των Μεταλλείων και από την σύγχρονη απόπλυση ναρκών και άλλου πολεμικού υλικού από τις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ.

– Με ευθύνη του κράτους την διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας για την μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα του κάμπου των Μεσογείων και πως επιδρά η τυχών μόλυνση του στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, αν επιδρά στην τροφική αλυσίδα.”

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης