Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της Κεντροαριστεράς απηύθυνε ο Στ. Θεοδωράκης

Κάλεσμα συμμετοχής των πολιτών στις εκλογές της Κεντροαριστεράς απηύθυνε ο Στ. Θεοδωράκης
Τους πολίτες να συμμετάσχουν στις διαδικασίες για την εκλογή του νέου επικεφαλής της Κεντροαριστεράς και να ψηφίσουν μαζικά στις 12 Νοεμβρίου κάλεσε σήμερα από την Κίσσαμο Χανίων ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Θεοδωράκης στο πλαίσιο περιοδείας του συναντήθηκε με πολίτες στην Κίσσαμο Χανίων από όπου και κατάγεται επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την ανάγκη της ριζικής όπως είπε ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού της χώρας.

«Τα προβλήματα της χώρας παραμένουν μεγάλα και δεν θα λυθούν αν δεν υπάρξει μια ριζική ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της χώρας. Αυτός είναι ο στόχος. Να αναγεννήσουμε την προοδευτική παράταξη. Να μπουν νέοι άνθρωποι στο παιχνίδι. Και ως ψηφοφόροι και ως στελέχη και αύριο ως βουλευτές», δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού και προσέθεσε:

«Για αυτό οργώνω όλη τη χώρα καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει σε αυτές τις διαδικασίες να ψηφίσουν μαζικά στις 12 Νοεμβρίου για τον αρχηγό της νέας προοδευτικής παράταξης. Όσοι πιο πολλοί ψηφίσουν τόσο πιο μεγάλη θα είναι η ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Για να μπορέσουμε μετά να ριχτούμε στη δουλειά για να διορθώσουμε ότι μπορούμε να διορθώσουμε από τα προβλήματα της χώρας».

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση του συνυψηφίου του Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ αν αυτός εκλεγεί ως επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι τα κόμματα είναι για να δίνουν λύσεις, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι οι εθνικές εκλογές δεν είναι πολύ κοντά.

«Νομίζω ότι είναι βιαστικό να αρχίσουμε με αποκλεισμούς. Ο στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη ζωή των πολιτών, να αλλάξουμε τα πράγματα, να έχουμε μια καλύτερη πατρίδα. Οι συμμαχίες θα καθοριστούν στο προεκλογικό περιβάλλον που θα υπάρξει. Νομίζω ότι οι εθνικές εκλογές δεν είναι πολύ κοντά, θα έχουμε χρόνο να συζητήσουμε για τους συμμάχους μας, αλλά κυρίως για το πώς μπορεί να υπάρξει μια αποφασισμένη κυβέρνηση που θα λύνει τα προβλήματα. Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς αφορισμούς», ανέφερε και τόνισε: «Έχω ακούσει να λένε κάποιοι. Ας τα βρουν τα άλλα κόμματα εμείς δεν μετέχουμε στη συγκρότηση μιας κυβέρνησης. Διαφωνώ απόλυτα. Τα κόμματα υπάρχουν για να δίνουν και κυβερνητικές λύσεις».

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει σε περίπτωση που δεν εκλεγεί επικεφαλής του νέου φορέα απάντησε: «Οι εκλογές στις 12 Νοεμβρίου θα κερδηθούν. Γιατί ο κόσμος θέλει ανανέωση και αναγέννηση της παράταξης. Σε κάθε περίπτωση έχω δηλώσει ότι μπορώ να είμαι και στρατηγός και στρατιώτης».

Κατά την παρουσία του στην Κίσσαμο, ο κ. Θεοδωράκης συναντήθηκε και με το δήμαρχο της περιοχής Θεόδωρο Σταθάκη με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της περιοχής.

Ο κ Θεοδωράκης ζήτησε από τον κ. Σταθάκη αλλά και από άλλους δημάρχους να γίνουν σύμμαχοι στην προσπάθεια για συμμετοχή τού κόσμου στις εκλογές της Κεντροαριστεράς επισημαίνοντας ότι « η συμμετοχή και όχι η αποχή θα λύσουν τα προβλήματα του τόπου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017, 14:15