Η Κυβέρνηση θα δώσει το άπαν των δυνάμεών της προκειμένου να κερδηθεί η μάχη που θα οδηγήσει τον τόπο σε πιο ήρεμα νερά, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε χαιρετισμό του στην παρουσίαση λευκώματος προς τιμήν των ηρώων της Αγκαστίνας που έγραψε και επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Κωνσταντίνου, ο Υπουργός είπε ότι «σήμερα τιμούμε όσους αντιστάθηκαν ενάντια στον Τούρκο εισβολέα και κατακτητή και μνημονεύουμε τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους. Θυμόμαστε και αγωνιζόμαστε για τη διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Την ίδια στιγμή, με το βλέμμα στο μέλλον, καλούμαστε να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη δικαίωση του τόπου και του λαού μας», συνέχισε.

Αναφερόμενος στην εκδήλωση, είπε ότι «τόσο η δημιουργία του λευκώματος όσο και η σημερινή εκδήλωση αποτελούν ενέργειες παραδειγματισμού και μίμησης προς όλους, ιδιαίτερα κατά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνει σήμερα ο τόπος και ο Ελληνισμός. Όλοι πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να κρατήσουμε τη μνήμη και την ιστορία ζωντανή. Την μνήμη και την ιστορία ανθρώπων που θυσιάστηκαν και χάθηκαν ταγμένοι σε υψηλά ιδανικά».

Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι σήμερα έχουμε όσο ποτέ άλλοτε ανάγκη να αντλήσουμε έμπνευση από όλους εκείνους που με περίσσιο θάρρος σφράγισαν την ιστορία αυτού του τόπου, εκείνους που στη δύσκολη καμπή του χρόνου, υπερέβησαν εαυτόν και πήραν τις δύσκολες και γενναίες αποφάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ελληνισμός, συνέχισε ο κ. Χάσικος, σήμερα καλείται να αναμετρηθεί ξανά με την ιστορία και να εξέλθει νικητής.

«Επαφίεται στο καθένα από εμάς να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κάνει ότι είναι δυνατό για να παραδώσει την πατρίδα πιο δυνατή στις γενιές που ακολουθούν. Είναι για αυτόν ακριβώς τον λόγο που εκδηλώσεις όπως η σημερινή είναι πολύ σημαντικές. Γιατί μας διδάσκουν την ιστορία και τα ιδανικά που ανά τους αιώνες είναι μπολιασμένος ο Ελληνισμός», επισήμανε.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή: ΚΥΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης