Στην Κάρπαθο, με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τον θάνατο του Σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη, βρέθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

«Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, ο λαός της Καρπάθου, ο ελληνικός λαός τιμήσαμε έναν ήρωα, τον Κώστα Ηλιάκη. Έναν σύγχρονο ήρωα που έπεσε  υπέρ πίστεως της πατρίδας του, υπερασπιζόμενος την εθνική κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας μας. Αυτές οι γιορτές δεν είναι εθιμοτυπικές. Είναι η σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καμμένος, τονίζοντας ότι «όταν αγωνιζόμαστε, όταν δεν γονατίζουμε νικούμε, γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στην πρότασή του για μεταφορά της αεροπορικής βάσης του ΝΑΤΟ από την Κρήτη στο νησί του Αιγαίου, ο κ. Καμμένος επεσήμανε ότι «η Κάρπαθος διαθέτει το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του Αιγαίου. Είναι σε ένα κομβικό σημείο μεταξύ του Αιγαίου, της Μέσης Ανατολής και της βόρειας Αφρικής. Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγάλη γεωστρατηγική σημασία και για την Ελλάδα και για το ΝΑΤΟ η δημιουργία μιας μεγάλης αεροπορικής βάσης στην Κάρπαθο».

«Με σεβασμό προς το περιβάλλον, με τη δημιουργία εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν τις οικογένειες που θα διαμένουν εδώ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με τη δημιουργία υποδομών που έχει ανάγκη η Κάρπαθος, όπως νοσοκομεία και βεβαίως θα μπορεί η Κάρπαθος να μετατραπεί και σε ένα μεγάλο κέντρο εκπαίδευσης των ιπταμένων όλων των συμμαχικών χωρών», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

«Γύρω από την Κάρπαθο υπάρχουν γύρω στα 30 αεροδρόμια, τα οποία κατά τη χειμερινή περίοδο ουσιαστικά δεν λειτουργούν. Είμαστε σε μία χώρα που έχει 360 ημέρες τον χρόνο ηλιοφάνεια, ιδανικές συνθήκες για την πτήση. Θεωρούμε ότι η Κάρπαθος, με τη συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών φορέων και των πολιτών μπορεί πράγματι να φιλοξενήσει μία μεγάλη εγκατάσταση συμμαχική, η οποία θα εξυπηρετήσει και τα συμμαχικά αλλά και τα εθνικά συμφέροντα», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας προς τους επικριτές του εγχειρήματος, ο κ. Καμμένος διευκρίνισε ότι «δεν πρόκειται να κάνουμε καμία καινούρια αμερικανική βάση που ακούγεται, δεν πρόκειται να κάνουμε καμία καινούρια νατοϊκή βάση».

«Ζητήσαμε να μεταφέρουμε, αν είναι σύμφωνη και η συμμαχία, τις αεροπορικές δραστηριότητες της Κρήτης στην Κάρπαθο», πρόσθεσε.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης