Καμμένος: Ερωτήματα για την αντικατάσταση Διώτη από το ΣΔΟΕ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 16:19
Καμμένος: Ερωτήματα για την αντικατάσταση Διώτη από το ΣΔΟΕ
Την καταγγελία ότι ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Ζανιάς, είχε αρνηθεί να δώσει στοιχεία για τις έρευνες του ΣΔΟΕ για το μαύρο πολιτικό χρήμα, καθώς και ότι ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης, εμποδίστηκε να προχωρήσει τις έρευνες για πέντε εν ενεργεία βουλευτές έκανε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

Σε δήλωσή του, ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι όταν είχε ζητήσει από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών ενημέρωση σχετικά με την έρευνα του ΣΔΟΕ για το μαύρο χρήμα σε εν ενεργεία πολιτικούς, πήρε αρνητική απάντηση.

Παράλληλα, επισημαίνει όσα είπε σε συνέντευξή του ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης (πως είχε ζητήσει ενίσχυση σε προσωπικό αλλά δεν του έδιναν ούτε υπάλληλο) και υπογραμμίζει ότι αυτή είναι μια σοβαρή εξέλιξη καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Διώτης παρενοχλήθηκε για να μην προχωρήσουν οι έρευνες. Γι' αυτό το λόγο, ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για «να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια».

Η δήλωση του κ. Καμμένου:

«Μεταξύ των δυο εκλογικών αναμετρήσεων, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ επισκεφθήκαμε τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών, παρουσία του γενικού γραμματέα του υπουργείου και ζητήσαμε ενημέρωση σχετικά με έρευνες που διεξήγαγε το ΣΔΟΕ για μαύρο πολιτικό χρήμα για εν ενεργεία πολιτικούς.

Ζητήσαμε δε να ανακοινωθούν όλα τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών κατά την προεκλογική περίοδο. Η απάντηση ήταν αρνητική.

Μετά την αντικατάσταση του κ. Ιωάννη Διώτη από επικεφαλής του ΣΔΟΕ προκύπτει από χθεσινό δημοσίευμα, ότι ήδη διερευνώνται υποθέσεις πέντε εν ενεργεία βουλευτών, δύο πρώην υπουργών και δύο πρώην πολιτικών, σε συνδυασμό με υποθέσεις που έχουν να κάνουν με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ιδίως στη Βόρειο Ελλάδα και λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Αυτό είναι μια σοβαρότατη εξέλιξη διότι ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ λέει ξεκάθαρα ότι δεν του εδόθη η βοήθεια και το προσωπικό που απαιτείτο για να προχωρήσουν οι έρευνες. Δηλαδή παρενοχλήθηκε το έργο του προκειμένου να μην προχωρήσουν οι έρευνες αυτές.

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας και προβλέπεται από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τον κανονισμό της Βουλής για να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012, 16:24