Δημοσίευμα της ιστοσελίδας Militaire.gr, βάσει του οποίου το υπουργείο Εθνικής Αμύνης διαχειρίζεται ως «απόρρητες δαπάνες» τα ποσό των 600.000 ευρώ ετησίως, παρέθεσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο τουίτερ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος. Στο δημοσίευμα παρατίθενται πληροφορίες «που προκύπτουν και από τον προϋπολογισμό, (ότι) το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως “απόρρητες δαπάνες” είναι 600 χιλιάδες ευρώ» [..] «με οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ». 

Η ανάρτηση του υπΕθΑ, Π. Καμμένου στο τουίτερ:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα στο Militaire.gr:

Η δημόσια συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια των υπουργείων έχει για τα καλά φουντώσει και αυτό μάλλον δεν είναι καλό. Συζητήσεις για τέτοια θέματα πρέπει να τις κάνουν οι πολιτικοί εντός της Βουλής ή αν θέλουν σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων κι όχι να γίνονται σήριαλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σ΄ ότι αφορά στο ΥΠΕΘΑ λογικό είναι να διερωτώνται οι πολίτες μετά απ΄ όσα διαβάζουν και ακούν τις τελευταίες 48 ώρες πόσα είναι τα χρήματα αυτών των “μυστικών” ή “απόρρητων” κονδυλίων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που προκύπτουν και από τον προϋπολογισμό, το ποσό που μπορεί να διαχειριστεί το ΥΠΕΘΑ κάθε χρόνο ως “απόρρητες δαπάνες” είναι 600 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά δίδονται με βάση τις εισηγήσεις υπηρεσιών των Γενικών Επιτελείων και όπως λένε οι πληροφορίες υπάρχει και κάποια οροφή για κάθε πληρωμή, που προσδιορίζεται στις 5.000 ευρώ.

Απόρρητα κονδύλια έχει και το κάθε Γενικό Επιτελείο, με το ΓΕΣ να έχει τα περισσότερα και το ΓΕΝ και το ΓΕΑ να έχουν στα ταμεία τους πολύ λιγότερα. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ποσά που δεν ξεπερνούν τις 100 χιλιάδες ευρώ. Τα δύσκολα χρόνια της κρίσης κάποια απ΄ αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για να καλυφθούν επείγουσες ανάγκες των ΕΔ. Μην πάει το μυαλό σας σε εξοπλισμούς. Υπήρξε περίπτωση που δεν υπήρχαν χρήματα για τον καθαρισμό σεντονιών σε νοσοκομείο των ΕΔ! Τόσο πολύ …ωφέλησαν τα μνημόνια την Εθνική Άμυνα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης