Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ “Real FM” ανέφερε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα.

Είπε ότι αυτά είναι διλήμματα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μεταθέσουν τη συζήτηση αλλού και όχι στην Ευρώπη, καθώς οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και το Σοσιαλιστικό Κόμμα που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας -πλέον έχει φύγει από την Αριστερά, έχει γίνει νέο ΠΑΣΟΚ- είναι ακριβώς η ίδια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη στην οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την πατρίδα μας, μια Ευρώπη που πλέον έχει αντικαταστήσει τα θεσμικά της όργανα με μη θεσμικά όργανα όπως το Eurogroup» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι οι ΑΝΕΛ πιστεύουν στην Ευρώπη των ίσων και όχι στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης και της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των θρησκειών, της κατάργησης των παραδόσεων της κάθε χώρας.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι «να καταλάβει όλο το έθνος ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο» τόσο διότι υπάρχει η ανάγκη σταθερότητας και ανάπτυξης όσο και εξ αιτίας της τουρκικής επιθετικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανέφερε ότι λόγω αυτής της κατάστασης συνολικά η χώρα δεν μπορεί να εισέλθει σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο «με το επίπεδο της αντιπαράθεσης να πέφτει σε επίπεδο προσωπικών αντιπαραθέσεων» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα γίνουν εκλογές μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι ΑΝΕΛ τοποθετούνται «στον πατριωτικό χώρο που περιλαμβάνει και την Κεντροδεξιά και το Κέντρο και μπορώ να πω ακόμα και την πατριωτική Αριστερά. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, οι οποίοι δεν δέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Πρόσθεσε ότι «αν είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε Ακροδεξιοί».

Ο Π. Καμμένος θεωρεί απόλυτα σωστή τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να κριθεί από τους πολίτες επ’ αυτού σημειώνοντας «όλα αυτά τα οποία σήμερα αναγγέλλονται ως ελαφρύνσεις για τον ελληνικό λαό είναι αποτέλεσμα και της δικής μας πολιτικής, γιατί φέραμε την σταθερότητα στην πατρίδα μας και διαφωνήσαμε στο θέμα των Πρεσπών και για αυτό αποχωρήσαμε. Είμαστε το πρώτο κόμμα και, αν θέλετε, ο πρώτος υπουργός Άμυνας, που παραιτείται για τη διαφωνία μας στα εθνικά θέματα».

Σε ότι αφορά τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ είπε ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο «θα πρέπει να κρίνουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Π. Καμμένος θεωρεί ότι εκλογικά «ο κ. Τσίπρας θα τιμωρηθεί πολύ σκληρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και ότι «ο Κυριάκος δυστυχώς κάθε φορά που βγαίνει, χάνει μιάμιση μονάδα».

Στην παρατήρηση ότι «το μέτωπο των ΑΝΕΛ και σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ» απάντησε «είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ του εθνομηδενισμού. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέλεξε να συνεργαστεί με τους αποστάτες βρίσκεται απέναντί μου».

Είπε ότι μπορεί να συνεργαστεί με «καθαρές φωνές από όλα τα κόμματα» και εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει κατεβάσει τα μολύβια, έχει σταματήσει να προχωράει τα μεγάλα projects της ενέργειας, που αυτά θα σώσουν την χώρα μας και θα μπορέσουν να φέρουν μια νέα εποχή ανάπτυξης, γιατί πάμε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα και να δούμε ποιος ήταν σε ποιο κότερο ή ποιος έχει ανέβει στην γέφυρα του Noor One ή ποιος έχει κατέβει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης