«Οι κυβερνητικές αλλαγές είναι θέμα του πρωθυπουργού» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος αναφερόμενος στον επερχόμενο ανασχηματισμό μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι «προτεραιότητα είναι η σύναψη της συμφωνίας, ώστε να μπει σε έναν ρυθμό ανάπτυξης η χώρα», ενώ πρόσθεσε ότι μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων «είτε θα αποφασίσουν τι θα κάνουν οι 32 βουλευτές είτε θα πάμε για εκλογές. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως πιθανότερο χρόνο για την εκλογική διαδικασία θεωρεί τον Σεπτέμβριο με Οκτώβριο.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ προανήγγειλε συνέδριο του κόμματός του, διότι, όπως σημείωσε, «αυτά που ψηφίσαμε ήταν αντίθετα με αυτά για τα οποία εκλεχτήκαμε».

«Προτίμησα τη σύγκρουση με τη συνείδησή μου για να ψηφίσω αυτήν τη συμφωνία» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος στη συνεργασία του με τον πρωθυπουργό, τη χαρακτήρισε «άψογη, παρά το ότι προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους» και στέλνοντας μήνυμα στους διαφωνούντες του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα έχει σωστό έργο, εάν έχει ισχυρή κοινοβουλευτική ομάδα».

Όσον αφορά στα σενάρια περί επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, υποστήριξε ότι «εάν η δραχμή θα ήταν λύση, θα τη συζήταγα» και περιέγραψε ως αδιέξοδες τις προσπάθειες εξεύρεσης πόρων από δυνάμεις εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Τέλος, απέκλεισε εκ νέου το ενδεχόμενο κυβέρνησης εθνικής ενότητας λέγοντας: «Αυτήν τη στιγμή θα συνεχίσουμε με κυβέρνηση μειοψηφίας, αφού επιμείνουν οι βουλευτές, και μετά τη συμφωνία θα πάμε σε εκλογές».

Διαβάστε επίσης: Το μνημόνιο ελήφθη… Over
Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015, 02:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης