Καμμένος: Καλοδεχούμενη η Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 16:06
Καμμένος: Καλοδεχούμενη η Ένωση Κεντρώων στην κυβέρνηση
"Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ισχυρή, δεν βρίσκεται στην «κόψη του ξυραφιού». Βεβαίως και η Ένωση Κεντρώων είναι καλοδεχούμενη και αυτό που είπα είναι ότι πολλές από τις προτάσεις του κ. Λεβέντη, ιδιαίτερα για τις αλλαγές του Συντάγματος και θεσμικές αλλαγές, είναι προτάσεις που μας βρίσκουν σύμφωνους" ανέφερε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews, ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, και υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Πάνος Καμμένος.

Ερωτηθείς "γιατί αποκλείει την Φώφη Γεννηματά" είπε ότι "η κ. Γεννηματά αποκλείει μόνη της τον εαυτό της. Αντί να αρνηθεί το παρελθόν, το κακό παρελθόν του ΠΑΣΟΚ, αντί να αποκοπεί από την πολιτική Βενιζέλου, έχει γίνει ουραγός του κ. Μητσοτάκη, προσδοκώντας και παρακαλώντας για μια νέα συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας."

Αναφορικά με το θέμα του χρέους, επισήμανε την υποχρέωση των εταίρων να ρυθμίσουν το ζήτημα, "όπως έχουν δεσμευθεί" και πρόσθεσε ότι "ανεξαρτήτως της βούλησης της αντιπολίτευσης, είμαι βέβαιος ότι το θέμα του χρέους θα λυθεί μέσα σε αυτόν τον χρόνο."

Ερωτηθείς "τι δεν κάνει καλά η κυβέρνηση" και η "πλειονότητα των δημοσκοπήσεων δείχνει σαφές προβάδισμα της Ν.Δ. και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων" είπε ότι "αυτό που δεν κάνει καλά η κυβέρνηση είναι ότι αφήνει τις εταιρείες δημοσκοπήσεων, που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό σε όλες τις τελευταίες εκλογικές διαδικασίες, να λειτουργούν χωρίς κανόνες".

Ο κ. Καμμένος είπε ότι "συνεχίζουν να δημοσκοπούν "οι εταιρείες, οι οποίες έδειχναν στο δημοψήφισμα ότι προηγείται το «Ναι» και τελικά προέκυψε αυτή η τεράστια διαφορά, οι εταιρείες που παρουσίαζαν ως καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Σημίτη, οι εταιρείες που έδειχναν νίκη της Νέας Δημοκρατίας, καταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ και μη είσοδο των ΑΝΕΛ στη Βουλή".

"Είναι ξεκάθαρο ότι θα δείχνει προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας μια εταιρεία της οποίας προΐσταται ο σύμβουλος του κ. Μητσοτάκη. Μετά και την τελευταία αναφορά του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων, οι εταιρείες δημοσκοπήσεων φαίνεται ότι βγάζουν το αποτέλεσμα ανάλογα με το ποιος πληρώνει" πρόσθεσε.

Ως προς τον "αναμενόμενο, μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ανασχηματισμό", ο κ. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ "ως κυβερνητικοί εταίροι, με εντιμότητα και με πνεύμα συνεργασίας, θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή μας στο κυβερνητικό σχήμα, ιδίως σε τομείς που πιστεύουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε", ενώ εκτίμησε την μέχρι τώρα συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση ως "απόλυτα επιτυχή".

Ερωτηθείς για το θέμα των Θρησκευτικών, είπε ότι "στο θέμα της Εκκλησίας τη λύση την έδωσε ο πρωθυπουργός, όταν ανακοίνωσε ότι θα γίνει διάλογος με την Εκκλησία προκειμένου να αποφασιστεί η ύλη των βιβλίων και ο τρόπος που θα διδάσκεται το μάθημα" προσθέτοντας "αυτό που ζητήσαμε οι ΑΝΕΛ και έγινε δεκτό είναι, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εισακουστεί η άποψη της Εκκλησίας."

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 2 Οκτωβρίου 2016, 16:06