Να «ψηφίσουμε κατά συνείδηση έχοντας στο μυαλό μας το συμφέρον του λαού» κάλεσε τα μέλη του Κοινοβουλίου ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην ομιλία του επί των ελληνικών προτάσεων για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

«Αν ψηφίζαμε με βάση τη συνείδησή μας θα ψηφίζαμε ένα μεγάλο όχι. Θα σας εκφράσω τις απόψεις μου και θα αποφασίσουμε μαζί τι θα κάνουμε» συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραδέχθηκε ότι ντρέπεται «που το κείμενο που ήρθε εδώ είναι στα αγγλικά. Δεν το προσυπέγραψα όπως εσύ (είπε απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο) χωρίς να το διαβάσω. Πρωθυπουργοί χωρών που εμείς βάλαμε στην ΕΕ μιλάνε με μίσος για εμάς».

Αναφερόμενος στο κείμενο για τη συμφωνία είπε ότι σε αυτό «μπήκαν διατάξεις αντίθετες με τους νόμους και τα πιστεύω μας… Δεν είναι μνημόνιο, είναι τελική συμφωνία εξόδου από την κρίση. Το κείμενο περιέχει διατάξεις που αντιτίθενται στο σύνταγμα».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο «καλούμαστε να υπογράψουμε διατάξεις που αλλιώς συμφωνήθηκαν κι αλλιώς έρχονται».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκαθάρισε ότι για το προσωπικό (του υπ. Άμυνας) δεν πρόκειται να κοπεί ούτε ένα ευρώ… Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, ούτε μπορείτε να διαπραγματευτείτε παραπάνω απ’ όσα συμφωνούμε. Η συμφωνία αποτελεί συνθηκολόγηση. Συνθηκολόγηση ή άβυσσος».

Συναισθηματικά φορτισμένος, ο κ. Καμμένος στο σημείο αυτό εξέφρασε τον φόβο του όχι για το Grexit αλλά για «τον εθνικό διχασμό και τον εμφύλιο πόλεμο. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη, δεν έχω λαϊκή εντολή. Αν συνεχίσουν να εκτοξεύουν τέτοιες απειλές, ο λαός δεν είναι έτοιμος να το αντέξει. Δεν ξεχνούμε ότι αυτός ο λαός δεν χαμογελά με την συνθηκολόγηση, εξαθλιώνουμε αγρότες, επαγγελματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων» είπε.

«Τα μέτρα είναι πάρα πολύ σκληρά» παραδέχθηκε και συνέχισε: «Χτυπούν τη ναυτιλία… Για να γίνει αποδεκτό το πακέτο πρέπει να περιλαμβάνει πρόβλεψη για διαγραφή ή επιμήκυνση χρέους, προκειμένου να γίνει αποδεχτή η λύση».

Δίνοντας κατευθυντήριες για το τι πρέπει να γίνει στο εξής είπε μεταξύ άλλων: «Αν δεχθούν οι αγρότες τόσο βαριά φορολογία μεγάλο μέρος του αναπτυξιακού πακέτου πρέπει να πάει σε όσους πληγούν… Πρέπει να υπάρχει σαφής αναγραφή του θέματος του χρέους και του αναπτυξιακού πακέτου, αλλιώς δεν μπορούμε να συνυπογράψουμε».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξήρε τη διαπραγματευτική προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός έδωσε έναν τιτάνιο αγώνα, άνισο».

Στο τέλος της ομιλίας του είπε ότι οι ΑΝΕΛ «με βαριά καρδιά θα στηρίξουμε την κυβέρνηση για να μην επιστρέψουν όσοι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των νταβατζήδων».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης