«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα για την πατρίδα μας. Έρχονται καλύτερες ημέρες» διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τελετή των εγκαινίων 14 διαμερισμάτων που πρόκειται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στη σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η πατρίδα μας βγαίνει από την εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας. Ο ελληνικός λαός πλήρωσε πολύ ακριβά την κρίση αυτά τα οκτώ χρόνια. Οικογένειες ολόκληρες διαλύθηκαν, άνθρωποι έχασαν την δουλειά τους, Ελληνόπουλα έφυγαν στο εξωτερικό – και αυτή ήταν η μεγαλύτερη πληγή για το έθνος – άνθρωποι αυτοκτόνησαν, παιδιά σταμάτησαν τις σπουδές τους. Έρχονται καλύτερες ημέρες» είπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα που θα έχουμε την τελική απόφαση από το Eurogroup, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης, ελπίζω ότι θα έχουμε την δυνατότητα να ανταποκριθούμε σε όλα αυτά τα οποία στερήθηκαν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αυτά τα χρόνια και βεβαίως το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και οι οικογένειές τους» συνέχισε.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε «στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε το 2015, για να επιλύσουμε, στον μέγιστο δυνατό βαθμό, το χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μετακινούνται λόγω υπηρεσιακών αναγκών, επιβαρύνοντας τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Όπως είπε, το 2017, παραδόθηκαν 108 διαμερίσματα για τη στέγαση αξιωματικών, υπαξιωματικών και επαγγελματιών οπλιτών. «Το 2018, μέχρι τώρα, έχουν κατασκευαστεί 41 διαμερίσματα μέρος των οποίων αποτελούν και τα εγκαινιαζόμενα διαμερίσματα και είναι σε εξέλιξη δράσεις που αφορούν 152 διαμερίσματα. Ο δε κατασκευαστικός μας σχεδιασμός ανέρχεται σε πάνω από 300 διαμερίσματα για φέτος. Στόχος μας είναι μέχρι το τέλος της τετραετίας να έχουμε φτάσει πάνω από το 80% της κάλυψης των αναγκών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών και των ΕΠΟΠ σε όλη την Ελλάδα» πρόσθεσε.

«Η μέριμνα για το ανθρώπινο δυναμικό αποτελεί κεντρική συνιστώσα της πολιτικής μας. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η Πολιτεία προς τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σε ανθρώπους που δηλώνουν παρόντες απέναντι σε κάθε εθνική πρόκληση, αλλά και στις ανάγκες της κοινωνίας, διασφαλίζοντας την ειρήνη και την ευημερία των Ελλήνων πολιτών» επισήμανε.

Ο κ. Καμμένος εξήρε το έργο των στελεχών του Μηχανικού στη διάρκεια της κρίσης, οπότε μέσω της ΜΟΜΚΑ πραγματοποιήθηκαν έργα σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, στην παραμεθόριο, στο ‘Αγιον Όρος, ενώ χάρις στα ίδια στελέχη η Ελλάδα ανταποκρίθηκε στο αίτημα της ΕΕ για τη δημιουργία των 5 Κέντρων Φιλοξενίας Προσφύγων/Μεταναστών στα νησιά. «Είχαν περάσει δύο χρόνια από τότε που εζητήθη η Ελλάδα να ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση και είχε προχωρήσει το 20- 30% του ενός hotspot. Μέσα σε 13 ημέρες κάνατε περήφανη την Ελλάδα, κατασκευάσατε τα 5 hotspots τα οποία φιλοξένησαν οικογένειες προσφύγων, θυμάτων του πολέμου. Σε διάστημα μόλις 13 ημερών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανήγγειλε την ενίσχυση του Μηχανικού: «Το Μηχανικό με νέα μέσα τα οποία έχουμε προγραμματίσει να παραλάβουμε, με ενίσχυση του προσωπικού, θα αποκτήσει πάλι την αίγλη του παρελθόντος, θα μπορέσει να στέκεται αρωγός στην ελληνική κοινωνία και παράλληλα να είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε απειλής. Το Μηχανικό δεν είναι ένα Σώμα δεύτερης γραμμής. Είναι το πρώτο που πάει στον πόλεμο. Χάρη στο Μηχανικό ανοίγει ο δρόμος για να μπορέσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή. Είναι οι πρώτοι που πηγαίνουν στον πόλεμο και οι τελευταίοι που φεύγουν» κατέληξε.

Ο κ. Καμμένος ευχαρίστησε την 731η Διεύθυνση Στρατιωτικών Έργων για την κατασκευή των 12 στρατιωτικών οικημάτων για τους αξιωματικούς και τα στελέχη του 747ου Ειδικού Τάγματος Μηχανικού για την ανακατασκευή των 2 στρατιωτικών οικημάτων για τους επαγγελματίες οπλίτες στη σχολή Μηχανικού.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης