Εξωτερικό μήνυμα εθνικής κυριαρχίας αποτελεί η στρατιωτική παρέλαση σε συνδυασμό με το λαϊκό γλέντι στην πλατεία Συντάγματος κατά την επέτειο της 25ης Μαρτίου, σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Ο Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, εξήγησε πως «αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας» και «ο λαός είναι ο στρατός», υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ενήμερος για την αναβάθμιση της παρέλασης σε… δημοτικό γλέντι.

Απαντώντας, μάλιστα, στις επικρίσεις του Ποταμιού, τόνισε ότι «εάν στεναχωρεί η παρέλαση τον κ. Θεοδωράκη, να μην έρθει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όταν θα λήξει η παρέλαση, θα βγουν τα σωματεία των πατριωτών μας από διάφορες περιοχές της χώρας, με τις παραδοσιακές στολές και τα παιδάκια. Όταν κάνουν την επίδειξη και θέλει ο κόσμος να χορέψει, εμείς δεν θα αποσύρουμε τις μπάντες του δήμου και των Ενόπλων Δυνάμεων. Θέλουμε η παρουσία του κόσμου να στείλει ένα μήνυμα προς το εξωτερικό ότι είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος, ένα κράτος που ο λαός είναι μαζί ενωμένος και αυτό που ζητά είναι η πιστοποίηση και ο σεβασμός στην εθνική του κυριαρχία» είπε.

«Αυτοί που θα παρελάσουν είναι τα παιδιά μας. Τα ένοπλα τμήματα είναι τα παιδιά μας που υπηρετούν στον στρατό. Δεν είναι ένα στρατοκρατικό καθεστώς που παρελαύνει και χειροκροτούν οι υπήκοοι. Ο λαός είναι ο στρατός» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ερωτηθείς για σχόλια που παραλληλίζουν τον σχεδιασμό της παρέλασης με εκδηλώσεις της Χούντας, ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αλίμονο αν χαρίσουμε στη Χούντα ή στην ακροδεξιά ή στους φασίστες τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, τα παιδιά μας που υπηρετούν και την ημέρα της ανεξαρτησίας μας. Αν κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν τα σύμβολα δεν σημαίνει ότι θα τους τα χαρίσουμε».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης