Καμμένος: «Το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας» για την ΕΕ

Καμμένος: «Το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας» για την ΕΕ
«Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ε.Ε., παρουσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το Συμβούλιο και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αποδέχθηκαν την ελληνική άποψη, η οποία αρχικά αντιμετωπίστηκε από τα ευρωπαϊκά μέσα με κακή πρόθεση, ότι δηλαδή «ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται τρομοκράτες προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος».

«Αυτό αφορά όλη την Ε.Ε. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα», σημείωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στα βόρεια σύνορα της Αφρικής, πρόσθεσε πως αναγνωρίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και το πρόβλημα που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα.

«Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ως οφείλουμε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και παράλληλα στην αποτροπή της εισόδου σε στοιχεία τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως αναγνωρίστηκε επίσης ότι «υπάρχει κίνηση τέτοιων ομάδων στα Βαλκάνια». «Δε θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν στα Βαλκάνια τέτοιου είδους ομάδες. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στις προβοκάτσιες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αναπτύσσονται στην περιοχή των Βαλκανίων», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015, 20:43