«Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 20:22
«Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ»
«Δεν υπάρχει κάποια σκέψη για αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού» ανέφερε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ασημάκης Παπαγεωργίου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Ραχήλ Μακρή.

Η κ. Μακρή επικαλέστηκε δημοσιεύματα που φέρουν την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να γνωμοδοτεί υπέρ μιας αναγκαιότητας αύξησης των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 30%. Παράλληλα, η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρθηκε στις απαιτήσεις της Τρόικας σχετικά με την συμπερίληψη του τέλους ηλεκτροδότησης στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ζητώντας πρόσθετες διευκρινίσεις και υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας (και συγκεκριμένα του νυν υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση), ότι «το χαράτσι της ΔΕΗ θα καταργηθεί».

Απαντώντας ο κ. Παπαγεωργίου, διευκρίνισε πως το τέλος ηλεκτροδότησης θα ισχύσει και φέτος καθώς είχε προβλεφθεί στον Προϋπολογισμό του 2012. Θα εισπραχθεί ωστόσο σε πέντε δόσεις αντί για δύο, ενώ το 2013 θα καταργηθεί για να αντικατασταθεί από το ειδικό τέλος ακινήτων.

Όσο για την ΡΑΕ αυτή βρίσκεται σε φάση διερεύνησης των στοιχείων που της αποστέλλει η ΔΕΗ και των επαπειλούμενων μεταβολών στα κόστη της ηλεκτροδότησης. «Εφόσον κριθεί σκόπιμο από πλευράς ΡΑΕ θα υπάρξει σχετική γνωμοδότηση προς το υπουργείο. Αυτή τη στιγμή, γνωμοδότηση δεν υπάρχει. Πρόθεσή μας είναι να μην αυξηθούν τα τιμολόγια και να μην αυξηθούν περαιτέρω οι οικογενειακοί προϋπολογισμοί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012, 20:26