Η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος προέχει οποιασδήποτε συζήτησης για τρίτο πακέτο βοήθειας, δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ περί του ενδεχόμενου παροχής νέας οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το εάν η γερμανική κυβέρνηση συμφωνεί με τον κ. Γκάμπριελ ότι ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη, ο κ. Ζάιμπερτ επανέλαβε ότι στην Αθήνα έχουν δοθεί δύο προγράμματα βοήθειας και «εργαζόμαστε όλοι για την επιτυχή ολοκλήρωση του δεύτερου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά θέματα να διευθετηθούν, ενώ αναφέρθηκε στη δήλωση του τελευταίου Eurogroup που χαιρέτισε την πρόθεση της Αθήνας για επιτάχυνση της διαδικασίας, προσθέτοντας ότι «προχωρούμε με βάση τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου».

Από τη μεριά του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Φριντερίκε Φον Τισενχάουζεν, ερωτηθείσα εάν η Αθήνα βρίσκεται κοντά ή μακριά από μια συμφωνία με τους θεσμούς, δήλωσε ότι δεν μπορεί να γνωρίζει πόσο θα διαρκέσουν οι διαπραγματεύσεις, ενώ σημείωσε ότι δεν υπήρξε επικοινωνία του κ. Σόιμπλε με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ τις τελευταίες ημέρες.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας επισήμανε ότι δεν υπάρχει σχετικός προγραμματισμός, αλλά δεν απέκλεισε να πραγματοποιηθεί τελικά συνάντηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης