«Κανένα όφελος από τις απολύσεις στο Δημόσιο»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 19:25
«Κανένα όφελος από τις απολύσεις στο Δημόσιο»
«Δεν προκύπτει κανένα όφελος από τις απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων» δηλώνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι άλλωστε αυτός ο στόχος των αποχωρήσεων.

«Η συμφωνημένη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 την πενταετία 2011-2015 επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής του κανόνα 1:5, δηλαδή μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις (συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις). Παράλληλα, την περίοδο 2013-2014 εφαρμόζεται ο κανόνας 1:1, δηλαδή μία πρόσληψη για καθεμία αναγκαστική αποχώρηση» σημειώνει ο υπουργός σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

«Οι συνολικά 15.000 αναγκαστικές αποχωρήσεις, επομένως, αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στο Δημόσιο. Το σχέδιό μας για τη λειτουργική αναδιάρθρωση του Δημοσίου μπαίνει άμεσα σε εφαρμογή και κινείται σε τρεις κεντρικούς άξονες: εξορθολογισμός των δομών της Κεντρικής Διοίκησης με έμφαση στην οριστικοποίηση των νέων και πολύ πιο συμπαγών οργανογραμμάτων. Δραστική απλοποίηση διαδικασιών για τη μείωση διοικητικών βαρών για τον πολίτη και τον επιχειρηματία. Καινοτόμος στρατηγική διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού που θα δίνει πραγματικές ευκαιρίες γρήγορης ανέλιξης στους άξιους και εργατικούς δημοσίους υπαλλήλους» διευκρινίζει ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα, ο υπουργός δίνει τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν «ξαφνικοί θάνατοι οργανισμών».

«Σύντομα θα φέρουμε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία πρώτα φυσικά θα περάσει από δημόσια διαβούλευση και θα μπορέσετε να δείτε αναλυτικά τον σχεδιασμό. Φυσικά και δεν πρόκειται να έχουμε κανέναν "ξαφνικό θάνατο", όπως άστοχα έχει γραφτεί, αλλά για οργανισμούς που έχουν αξιολογηθεί και κριθεί ότι δεν επιτελούν πλέον ουσιαστική αποστολή, ιδίως δε μέσα στα σφιχτά δημοσιονομικά δεδομένα της περιόδου που διανύουμε» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου 2013, 19:42