«Κάνετε κατάχρηση προστασίας πρώτης κατοικίας»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 16:52
«Κάνετε κατάχρηση προστασίας πρώτης κατοικίας»
Δεν προβλέπεται η επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα πριν από το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου, επανέλαβε τη Δευτέρα από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ολι Ρεν.

Ο Σάιμον Ο' Κόνορ προσδιόρισε μάλιστα και το βασικό πρόβλημα των διαπραγματεύσεων της Αθήνας με την τρόικα, που είναι όπως μεταδίδεται το ζήτημα της άρσης των πλειστηριασμών ακινήτων. Ο ίδιος δεν δίστασε να κάνει λόγο για «συστηματική κατάχρηση» του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.

Επίσης διευκρίνισε ότι η Τρόικα δεν απαιτεί πλήρη άρση του μορατόριουμ πλειστηριασμός, αλλά μεταρρύθμιση του υφιστάμενου καθεστώτος, ώστε να προστατεύει όσους πολίτες είναι πραγματικά ευάλωτοι, καθώς σήμερα το χρησιμοποιούν «και όσοι δεν έχουν ανάγκη, οι οποίοι απλώς σταματάνε να πληρώνουν».

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Σάιμον Ο' Κόνορ τόνισε ότι η «κατάχρηση» του συστήματος καθυστερεί την εξυγίανση των τραπεζών και υπονομεύει την προσπάθεια αποκατάστασης των γραμμών ρευστότητας και πίστωσης προς την οικονομία, τα νοικοκυριά και «κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2013, 16:54