Μιλώντας στη Βουλή για την τροπολογία με την οποία παρατείνεται το μεταβατικό καθεστώς της ΔΤ για άλλους 10 μήνες, ο υφυπουργός αρμόδιος για την αναδιάρθρωση της πρώην ΕΡΤ, Παντελής Καψής τόνισε ότι η Δημόσια Τηλεόραση λειτουργεί με μηνιαίο κόστος κάτω από 1 εκατ. ευρώ. Και πρόσθεσε ότι «η ΕΡΤ της πολιτικής αυθαιρεσίας και της συνδικαλιστικής ασυδοσίας δεν πρόκειται να ξαναϋπάρξει».

Στους δύο μήνες λειτουργίας της ΔΤ έχουν ξοδευτεί 1.832.000 ευρώ, σημείωσε ο Π. Καψής διευκρινίζοντας ότι από αυτό το ποσό οι 500.000 οφείλονται στο ότι δεν χρησιμοποιείται το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Για την 10μηνη παράταση συμβάσεων στην ΔΤ επεσήμανε ότι «είναι απαραίτητες αν θέλουμε να υπάρχει ΔΤ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απευθυνόμενος δε προς την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «Είπατε ότι δεν υπάρχει πολυφωνία! Έλεος! Επειδή δεν πάτε εσείς; Μιλήσατε για διαφάνεια προσλήψεων. Ζήτησα από την ΠΟΣΠΕΡΤ να λαβει μέρος στις διαδικασίες προσλήψεων. Δεν το έκανε. Ζητησα από την ΕΣΗΕΑ να ενημερώσω και δεν με φώναξε. Ο καθένας λεει ότι θέλει» και πρόσθεσε «με την τροπολογία παρατείνονται οι συμβάσεις των εργαζομένων του μεταβατικού φορέα και το είχαμε πει από την αρχή ότι θα το κάναμε για όσο χρειαστεί. Στην αρχή μιλούσαν για ομηρία δίμηνων συμβάσεων και για εκβιαστική κατάσταση. Αυτά ανέφερε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης