«Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συνιστά εσωτερικό δανεισμό και υλοποιεί παλαιότερη απαίτηση της Τρόικας» ανέφερε στην ομιλία του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Εφόσον η ρύθμισή σας είναι τόσο καλή, γιατί δεν συμπεριλαμβάνετε και τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο εταιρείες των φορέων της γενικής κυβέρνησης, και τις εξαιρείτε;» ρώτησε την κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Διότι εκεί βεβαίως, υπάρχουν τα ιδιωτικά κεφάλαια, τα διάφορα hedge funds που έχουν τοποθετήσει και συμμετέχουν στο μετοχικό κεφάλαιο και ξέρετε πως μια τέτοια ενέργεια θα αποτελούσε ζήτημα για αυτούς και θα αποχωρούσαν μαζικά από τα μετοχικά κεφάλαια», πρόσθεσε.
 
«Επί της ουσίας κάνετε έναν εσωτερικό δανεισμό, όχι για να πληρώσετε τους μισθούς και τις συντάξεις, αλλά για να διασφαλίσετε αυτό που είπε ο κ. Βαρουφάκης. Πως θα πληρώνετε το κρατικό χρέος στο διηνεκές».
.
Το σημαντικότερο, κατά τον κ. Καραθανασόπουλο ωστόσο, ήταν η προηγούμενη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «που περιείχε τις σκανδαλώδεις ρυθμίσεις για φορολογικές και τελωνειακές παραβιάσεις, που χαρίζετε πρόστιμα σε μονοπωλιακούς ομίλους».
 
«Η ρύθμιση στο TAXIS άνοιγε στις 17 Απριλίου, την προηγούμενη Παρασκευή, και αν την είχατε φέρει σε νομοσχέδιο και δεν ψηφιζόταν, δεν θα μπορούσαν οι όμιλοι αυτοί να ενταχθούν. Αφήσατε να περάσει και μια εβδομάδα από τις 17 Απριλίου, για να μπορέσουν να ενταχθούν όσο το δυνατό περισσότεροι, την ίδια ώρα που λέτε στον κόσμο, “Πλήρωσε και την τελευταία σου δεκάρα”», παρατήρησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ.
 
Τέλος, με την εξαίρεση των ανταποδοτικών τελών από την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, «η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους δημάρχους, να βάλουν ακόμα περισσότερα ανταποδοτικά τέλη, να φορτώσουν κι άλλο το λαό με χαράτσια, γιατί από το κράτος δεν θα έχουν να πάρουν τίποτα», επεσήμανε, καταλήγοντας ότι «αυτό είναι το σχέδιο που έχετε – και μην κρύβεστε πίσω από το δάκτυλό σας. Την διαπραγμάτευση δεν την κάνετε για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης