Καραμανλής: Άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 18:21
Καραμανλής: Άμεση έναρξη αντιπλημμυρικών έργων στην Αττική

Την άμεση έναρξη των αντιπλημμυρικών έργων σε πολλές περιοχές της Αττικής και στους κεντρικούς οδικούς άξονες της χώρας, προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, μιλώντας σε εκπομπή του OPEN.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των συναρμόδιων φορέων ώστε «να προλάβουμε το χειμώνα» όπως είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και για να πέσουμε όλοι πάνω από τα προβλήματα των πολιτών, γιατί τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει ποιος είναι αρμόδιος, αυτό που βλέπουν απέναντί τους είναι μια πολιτεία» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις καταστροφές στην Κινέτα, επισήμανε πως δεν είχαν γίνει οι απαραίτητες αντιπλημμυρικές εργασίες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του 2018.«Αυτό το μάθημα, πρέπει να μας γίνει πάθημα, έτσι ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη που επαναλαμβάνει συνήθως η ελληνική πολιτεία», συμπλήρωσε. 

Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ειδικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και η Γενική Διεύθυνση Φυσικών Καταστροφών βρίσκονται στην περιοχή από χθες Δευτέρα και συνεχίζουν τους ελέγχους μέχρι σήμερα. Σχετικά με τις αποζημιώσεις των πληγέντων τόνισε ότι «θα δοθεί το συντομότερο δυνατό για να μην περιμένουν οι άνθρωποι 8, 10 και 12 μήνες, για να πάρουν αυτό το ελάχιστο ποσό για να μπορέσουν να ορθοποδήσουν».

Παράλληλα, ο Κ. Καραμανλής ζήτησε συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που υπέστη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου. «Στην Κινέτα είχαμε να αντιμετωπίσουμε και το πρόβλημα της Αθηνών-Κορίνθου, η κυκλοφορία της οποίας χθες τα ξημερώματα διεκόπη αλλά καταφέραμε, μαζί με τους υπευθύνους της Ολυμπίας Οδού, να δώσουμε το δρόμο στην κυκλοφορία, στις 22.00 το βράδυ της Δευτέρας και στα δύο ρεύματα. Παρ’ όλα αυτά θέλω να ζητήσω συγνώμη στο επιβατικό κοινό, διότι  ταλαιπωρήθηκαν αλλά ήταν κάτι το οποίο δε μπορούσαμε ν’ αποφύγουμε, έπρεπε να διακόψουμε την κυκλοφορία», δήλωσε. 

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, 18:21