Να αναλάβουν όλοι το μερίδιο που τους αναλογεί για την εκλογική ήττα της Νέας Δημοκρατίας, κάλεσε τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την εισήγησή του στο πρώτο μετεκλογικό Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του με μια αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, κάνοντας αναφορά στο ποσοστό της αποχής που προφανώς κατά την κυβέρνηση επηρέασε το τελικό ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό, πάντως, που τόνισε ιδιαίτερα ήταν το πολιτικό γεγονός ότι υπήρξαν λάθη και χρειάζεται πολλή δουλειά από εδώ και πέρα.

«Μην αναζητείτε τα αίτια της ήττας αλλού, φταίξαμε και οφείλουμε να αλλάξουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός προς τους υπουργούς του.

«Για το εκλογικό αποτέλεσμα φταίμε μόνο εμείς και εμείς πρέπει να διορθωθούμε. Ότι πικραίνει τους πολίτες πρέπει να αλλάξει. Επιλογή και απόφασή μας είναι να αλλάξουμε ότι πικραίνει και ότι απογοητεύει τον πολίτη», υπογράμμισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Κώστας Καραμανλής επιχείρησε να ξεκαθαρίσει και το ομιχλώδες τοπίο στον πολιτικό ορίζοντα με την πιθανότητα προσφυγής σε πρόωρες εκλογές, καθώς εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας ανευθυνότητα το να ζητά εκλογές, καθώς όπως σημείωσε, το αίτημα αυτό είναι πρόφαση φυγής από τα προβλήματα.

Κατά τον πρωθυπουργό, δεν τίθεται κανένα θέμα προσφυγής σε εθνικές κάλπες, ούτε υπάρχει καμία πιθανότητα, “πιθανών και απίθανων” συνεργασιών, κυρίως με τον ΛΑΟΣ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης