Την εκτίμηση ότι θα πάμε σε πρόωρες εκλογές, καθώς νεώτερα στοιχεία στην υπόθεση Siemens συνδέουν την κυβέρνηση της ΝΔ όπως είχαν συνδέσει και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, διατύπωσε στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και την αγανάκτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της.

Στο περιθώριο της συζήτησης για την αναθεώρηση του Κανονισμού, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, είπε πως ”ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση απρακτεί” και ζήτησε να μη διακοπούν για το καλοκαίρι οι συνεδριάσεις της Βουλής, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο παραγραφής των όποιων αδικημάτων από πολιτικά πρόσωπα. Τη συζήτηση που ακολούθησε έκλεισε ο πρόεδρος της Βουλής, δηλώνοντας ότι ”ο προγραμματισμός μου είναι να κλείσει η Βουλή την Παρασκευή. Το έχω πει και το εννοώ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

”Αντιλαμβάνομαι την αγωνία σας να μην πάμε σε εκλογές. Σε εκλογές όμως, θα πάμε, τώρα!”, είπε σε παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε: ”Θα πάμε τώρα, γιατί υπάρχουν πράγματα που συνδέουν ευθέως την κυβέρνησή σας με τη Siemens, όπως συνέδεαν τη Siemens με τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ”.

”Είναι κομψό σε μία εταιρεία, η οποία έχει φανεί ότι έχει δώσει μίζες σε υπουργούς, να είναι σήμερα στο ΔΣ της, γιος Πρωθυπουργού της ΝΔ; Όλοι θέλουμε ψηλά τη Δικαιοσύνη, αλλά ο κ. Αθανασίου μόνος, άστεγος, χωρίς γραμματειακή υποστήριξη έχει αναλάβει τον έλεγχο, όταν στη Γερμανία, έχουν αναλάβει αυτή τη δράση 26 εισαγγελείς”.

”Ό,τι στοιχείο έχετε, να το καταθέσετε εδώ επωνύμως και να πάτε να το καταθέσετε και στον εισαγγελέα. Ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν προσφέρουμε, ούτε στη δημοκρατία, ούτε στους θεσμούς, ούτε στην κοινή προσπάθεια όλων, να ξεκαθαριστεί αυτή η βρώμικη ιστορία του σκανδάλου της Siemens”, ανταπάντησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

”Πηγαίνετε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, να δείτε το ΔΣ της Siemens. Τα όσα είπα, γράφτηκαν στα Πρακτικά και ο δικός σας εισαγγελέας αν θέλει, να πάει να τα ψάξει”, απάντησε ο Γ.Καρατζαφέρης. ”Η κυβέρνηση απέχει από το κυνήγι των εντυπώσεων και εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη. Το εύκολο κυνήγι το χαρίζουμε στους φίλους και συναδέλφους, όπως ο κ. Καρατζαφέρης” ανταπάντησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

”Όλα εδώ πληρώνονται”, παρενέβη και ο Ε. Βενιζέλος. ”Αν η πλειοψηφία είχε αποδεχθεί την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, τώρα θα είχαμε μία διαφανή, αξιόπιστη, θεσμική διαδικασία αποκάλυψης της αλήθειας. Όσο κρύβεστε πίσω απ’ το δάκτυλό σας, λέγοντας πως το πρόβλημα αφορά μόνον το ΠΑΣΟΚ και όχι τη ΝΔ, θα βυθίζεστε ως χώρος, στην πολιτική ανυποληψία”.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), επανήλθε στο αίτημα για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens, παρατηρώντας πως, ”όταν εμείς, ως Βουλή, αποφεύγουμε, υπεκφεύγουμε, συγκαλύπτουμε, ή αναβάλλουμε, παραπέμπουμε σε ένα αόριστο μέλλον, ποιος μπορεί να πείσει ότι έχουμε επαφή με τις απαιτήσεις και τις αγωνίες των πολιτών;”.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, και συμπλήρωσε: ”Η κυβέρνηση δε μελετά, ούτε μηχανεύεται για κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών -γιατί πρόωρες εκλογές μπορεί να σημαίνει και λειτουργία της διαδικασίας παραγραφής. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών”.

Ο Γιάννης Δραγασάκης (ΣΥΡΙΖΑ), αναφερόμενος στην αναθεώρηση του Κανονισμού, επισήμανε (όπως και ο Αντώνης Σκυλλάκος του ΚΚΕ), την ανάγκη να δίνεται η δυνατότητα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής, με πρωτοβουλία της μειοψηφίας.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση του Απόστολου Κακλαμάνη, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θόδωρος Ρουσόπουλος , είπε πως η βούληση της κυβέρνησης είναι για διερεύνηση, σε βάθος και τόνισε: ”Δεν μπορώ όμως να μη σημειώσω ότι αυτή η πρόταση έρχεται από στέλεχος κόμματος, που μετέτρεψε την απιστία στην υπηρεσία από κακούργημα σε πλημμέλημα”.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης