Διήμερη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί σήμερα και αύριο στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος της 5ης Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μπριζίτ Τρονιέ Μακρόν, Υπουργούς και επιχειρηματικούς παράγοντες.

Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Εμανουέλ Μακρόν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα συναντάται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ο Εμανουέλ Μακρόν έφτασε με τα πόδια στις 15.40 στο Μέγαρο Μαξίμου όπου στην είσοδο τον περίμενε ο Έλληνας πρωθυπουργός. 

Μετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. ΜακρόνΜετά τις μεταρρυθμίσεις και τις τεράστιες προσπάθειες που κατέβαλε ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσουμε για την έξοδο από την κρίση, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μακρόν, κατά το σύντομο διάλογο που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, μπροστά στους δημοσιογράφους και τις τηλεοπτικές κάμερες. Για εκείνον, τον Γάλλο πρόεδρο δηλαδή, «η Ελλάδα είναι κάτι πολύ σημαντικό», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο ίδιος.

Στην αρχή της τοποθέτησής του, μίλησε για την καταστροφή στα νησιά του Αγίου Μαρτίνου και του Αγίου Βαρθολομαίου, γνωστοποιώντας ότι θα τα επισκεφθεί μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. Ο Εμανουέλ Μακρόν δεν παρέλειψε ωστόσο να τονίσει ότι οι φυσικές αυτές καταστροφές έχουν αίτιο, που δεν είναι άλλο από την κλιματική αλλαγή -«και αυτήν πρέπει να αντιμετωπίσουμε» σημείωσε με έμφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Επίσημη υποδοχή του Γάλλου προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο

Λίγο μετά τις 15.30 ολοκληρώθηκε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο όπου νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος και η σύζυγός του Βλασία Παυλοπούλου υποδέχτηκαν τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ Τορνιέ.

Eπίσημη υποδοχή Εμανουέλ Μακρόν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Εμανουέλ Μακρόν - Μπριζίτ Τρονιέ

Eπίσημη υποδοχή Εμανουέλ Μακρόν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο

Βλασία Παυλοπούλου - Μπριζίτ Τρονιέ

Η είσοδος του Γάλλου προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο

Κατά τον χαιρετισμό του, ο κ. Παυλόπουλος, ανέφερε μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα θα εκπληρώσει, στο ακέραιο, τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, ωστόσο, και οι εταίροι πρέπει να πράξουν αυτό που τους αναλογεί, ιδίως σε ό,τι αφορά τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του ελληνικού δημόσιου χρέους.

«Σας ευχαριστώ πολύ κ. Πρόεδρε για τα θερμά σας λόγια. Από χθες η Γαλλία θρηνεί μετά τον τυφώνα (…) και να σας ευχαριστήσω για τα λόγια σας και για άλλες χώρες που έχουν πληγεί, πολλοί λαοί είναι θύματα αυτής της φυσικής καταστροφής» δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κοινές δηλώσεις Μακρόν - Παυλόπουλου

Μπριζίτ Μακρόν Τρονιέ

Παρασημοφόρηση του Γάλλου Προέδρου από τον Πρ. Παυλόπουλο

Με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος παρασημοφορήθηκε ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Σας απονέμω την ανώτατη διάκριση του ελληνικού κράτους ως αναγνώριση όλων εκείνων τα οποία, είμαι βέβαιος, θα πράξετε τόσο για τη συνέχιση των εξαιρετικών σχέσεων των δύο χωρών μας, όσο και για τη διασφάλιση (mettre «en marche») της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης» υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος. O Πρ. Παυλόπουλος απένειμε στον Εμανουέλ Μακρόν το παράσημο του Τάγματος του Σωτήρος.



Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Ο Εμανουέλ Μακρόν και η σύζυγός του λίγο μετά τις 13.30 το μεσημέρι έφτασαν από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών στο κέντρο της Αθήνας, προκειμένου ο Γάλλος πρόεδρος να καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Τον Εμανουέλ Μακρόν υποδέχτηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

Υποδοχή Εμανουέλ Μακρόν στο «Ελ. Βενιζέλος»

Λίγο μετά τις 12.40 το μεσημέρι της Πέμπτης προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»  το αεροσκάφος του προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί υποδέχθηκαν τον πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τη βεβαιότητα της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα διεξαχθεί μία εποικοδομητική συνάντηση, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο διάλογο που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο.

Παράλληλα, ο υπουργός Επικρατείας μετέφερε τη θλίψη και την αλληλεγγύη της ελληνικής κυβέρνησης για τα θύματα του τυφώνα που έπληξε τον Άγιο Μαρτίνο.

«Η Ελλάδα σας συμπαραστέκεται σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Εμανουέλ Μακρόν, χαμογελαστός  κατεβαίνει τα σκαλοπάτια του προεδρικού αεροσκάφους

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί υποδέχθηκαν τον Γάλλο Πρόεδρο

O Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μπριζίτ

To αεροπλάνο που μεταφέρει τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα
Πηγή φωτό: Eurokinissi

Διαβάστε επίσης:



Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της επίσκεψης Μακρόν

Bussiness α λά γαλλικά

Το προσκύνημα του Μακρόν στην Πνύκα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης