Καρτερός: «Και οι γάιδαροι πετούν ελέω Κυριάκου Μαρινάκη….!»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 19:22
Καρτερός: «Και οι γάιδαροι πετούν ελέω Κυριάκου Μαρινάκη….!»
Με σκωπτική διάθεση αλλά επί της ουσίας απάντησε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Θανάσης Καρτερός στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την υπόθεση που ανέκυψε από δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος».

«Η τελευταία ανακοίνωση της ΝΔ, στην οποία σκιαγραφεί το δημοσιογραφικό και πολιτικό μου πορτρέτο, με άφησε άναυδο με τα μαρούλια της. Ως εκ τούτου, δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι: Το SMS, που έχουν κατασκευάσει και διακινούν, αποδίδοντάς το στο Μαξίμου, είναι γνήσιο. Και οι γάιδαροι, ελέω Κυριάκου Μαρινάκη, πετούν….»Προηγουμένως η ΝΔ είχε επιτεθεί με σφοδρότητα κατά του Θανάση Καρτερού με την εξής ανακοίνωση:

«Τα φερέφωνα του Μαξίμου εξακολουθούν να επιτίθενται σε όσους δημοσιογράφους έχουν το... θράσος να ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση και να αποκαλύπτουν τον μηχανισμό προπαγάνδας που έχει στήσει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Ο κ. Καρτερός, ωστόσο, είναι ο τελευταίος που δικαιούται να απευθύνει συστάσεις στους δημοσιογράφους, πόσω μάλλον να ζητεί τις πειθαρχικές διώξεις τους. Όχι μόνον γιατί έχει αποδείξει την “ανεξαρτησία” και το “κύρος” του από την εποχή που καλούσε τους πολίτες να τρώνε άφοβα μαρούλια μετά το δυστύχημα του Τσερνομπίλ. Αλλά και γιατί έχει το θράσος να επικαλείται τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ενώ ο ίδιος την εξευτελίζει καθημερινά αρθρογραφώντας στην Αυγή.

Και επειδή είναι πιθανόν να μην αντιλαμβάνεται τους λόγους, ας διαβάσει το άρθρο 5 των Αρχών Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Εκεί θα διαπιστώσει ότι ρητά απαγορεύεται σε δημοσιογράφους που εργάζονται σε Γραφεία Τύπου, να αρθρογραφούν σε οποιαδήποτε εφημερίδα. Ακόμη και στην Αυγή…» 

Στις 12 Αυγούστου ο Θανάσης Καρτερός με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης άσκησε συνολική και έντονη κριτική κατά των ΜΜΕ που ελέγχει ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης,  εξηγώντας πώς τα έντυπα ιδιοκτησίας του «δεν είναι του Μαρινάκη, αλλά είναι ο Μαρινάκης ο ίδιος». Η ανάρτηση αυτή του Θανάση Καρτερού έχει ως εξής:


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018, 19:29