«Δεν υφίσταται καμία περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του Σένγκεν», ανέφερε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Πάνος Καρβούνης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η «Κίνηση Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία» με θέμα «Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό ζήτημα σήμερα. Ελλάδα-Ευρώπη-Μέση Ανατολή».

Συμπλήρωσε δε, πως δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη εκδίωξης χώρας από τη συνθήκη – και αν κάποιο κράτος-μέλος δεν σέβεται τις υποχρεώσεις για φύλαξη των συνόρων, οι άλλες χώρες μπορούν να έχουν εσωτερικούς ελέγχους. «Η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι εντολές που έχω, είναι πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στη Ζώνη της Σένγκεν», ανέφερε ο κ. Καρβούνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καρβούνης περιέγραψε πως το προσφυγικό είναι ένα σύνθετο θέμα με “πολλούς παίκτες”, που περιλαμβάνει τις χώρες προέλευσης, της χώρες τράνζιτ, της χώρες πρώτης υποδοχής και τις χώρες τελικής υποδοχής.

Τάχθηκε υπέρ των κινήσεων της κυβέρνησης για την ενεργοποίηση-κινητοποιήση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και της μεγαλύτερης συμμετοχής της Frontex στα σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης