Καστελόριζο: Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας «σεισμολογικές» έρευνες από τουρκικό πλοίο

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 18:28
Καστελόριζο: Εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας «σεισμολογικές» έρευνες από τουρκικό πλοίο

Στην «ευρύτερη» περιοχή ανοιχτά του Καστελόριζου βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το τουρκικό «ερευνητικό» σκάφος  Bilim 2.

H Άγκυρα υλοποιεί έτσι τη  νέα NAVTEX που εξέδωσε δεσμεύοντας τη μεγαλύτερη θαλάσσια περιοχή για έρευνες σεισμολογικού και υδατογραφικόύ χαρακτήρα, που έχει δεσμεύσει μέχρι σήμερα.

Το Bilim 2 παρά τους ισχυρούς ανέμους που επικρατούν στην περιοχή, απέπλευσε κανονικά και πραγματοποιεί…  ωεκανογραφικές κλιματολογικές «έρευνες», όχι, όμως, σεισμογραφικές.

Για την ώρα το τουρκικό ερευνητικό πλοίο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα αλλά σε περιοχή εντός (άνωθεν) της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται και πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που παρακολουθεί τις κινήσεις του Bilim 2, το οποίο προς το παρόν δεν κάνει κάτι που να «προβληματίζει» τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Δηλαδή τι ακριβώς πρέπει να κάνει για να τις προβληματίσει είναι το ερώτημα. Να έρθει απέναντι από τη Ρόδο ή να μπει στο λιμάνι;

Το ερευνητικό τουρκικό πλοίο θα βρίσκεται για τρεις μέρες στα νότια του Καστελλόριζου, αλλά και μεταξύ του Καστελόριζου - Ρόδου – Καρπάθου.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2019, 19:42