Κατά της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» ο Καρατζαφέρης

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 20:04
Κατά της «επιλεκτικής χρεοκοπίας» ο Καρατζαφέρης
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχει συνεννόηση με την Ευρώπη, προκειμένου η χώρα μας να προχωρήσει «σε πιστωτικό επεισόδιο», ενώ τάχθηκε κατηγορηματικά κατά του ενδεχομένου «επιλεκτικής χρεοκοπίας» την οποία χαρακτήρισε «ρώσικη ρουλέτα» και όπως είπε «βλάπτει τη χώρα».

Ο ίδιος θεωρεί ότι τα όσα ειπώθηκαν περί «επιλεκτικής χρεοκοπίας», ειπώθηκαν καθ’ υπαγόρευση της ΕΕ, προκειμένου όπως υποστήριξε να προετοιμαστεί η ελληνική κοινή γνώμη «για ένα τέτοιο ενδεχόμενο που είναι πάρα πολύ πιθανό».

Όπως υποστήριξε ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του, στόχος του υπουργού Οικονομικών (τον οποίο χαρακτήρισε ως τον «ευφυέστερο του ΠΑΣΟΚ») είναι η δημιουργία ατμόσφαιρας προσθέτοντας ότι «θέλει σιγά σιγά να μας πάει από το καυτό στο παγωμένο γιατί προφανώς η Ε.Ε. του το διεμήνυσε ότι έχει γίνει μια τυπική ή άτυπη συμφωνία με τους οίκους αξιολόγησης ‘πάρτε εσείς ένα πιστωτικό επεισόδιο για να βγάλετε τα CDS σας και μετά μη μας ζαλίζετε τον έρωτα για να προχωρήσει η Ευρώπη’».

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. υποστήριξε ακόμη ότι γίνεται συμβιβασμός γιατί «δεν μπορεί ο Βενιζέλος να το έλεγε αυτό ερήμην και σε αντίθεση με τον πρωθυπουργό».

Άρα λοιπόν - σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο κ .Καρατζαφέρης - «η Ευρώπη, οι κατώτερες των περιστάσεων πολιτικές ηγεσίες, ομολογούν ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τους οικονομικούς κύκλους, τους γιάπις, τους δήθεν τεχνοκράτες, αυτή είναι μια ομολογία».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή εκπροσώπου του ΛΑΟΣ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως αυτό δεν σημαίνει κατά καμία έννοια, ότι θα συμπράξει «σε πράγματα που βλάπτουν την Ελλάδα».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011, 20:08