Κατά της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα τάσσεται το 78% των Γερμανών, ενώ υπέρ του «Grexit» δηλώνει το 45% (έναντι 52% πριν από δύο εβδομάδες), σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Politbarometer» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF.

Ειδικότερα, στο ερώτημα «πρέπει η Ελλάδα να λάβει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά την περίοδο των ναζί;» «ναι» απαντά μόλις το 15% των ερωτηθέντων, «όχι» το 78% και «δεν ξέρω» το 7%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας κρίνονται «καλές» από το 33% και «κακές» από το 63%, ενώ σε ό,τι αφορά στην πρόβλεψη για τις προοπτικές τους το 20% θεωρεί ότι θα βελτιωθούν, το 58% ότι θα μείνουν ως έχουν και το 17% ότι θα επιδεινωθούν.

Σε ερώτηση εάν «πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ευρώ», «ναι» απαντά το 49% των ερωτηθέντων και «όχι» το 45%. Στην προηγούμενη μέτρηση τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 40% και 52%.

Όσον αφορά στο εάν «θα υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί» με την Ελλάδα, το 22% απαντά καταφατικά, ενώ το 75% αρνητικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης