Aντίθετος στις πρόωρες εκλογές εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κ. Καρτάλης σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. «Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα και φοβάμαι ότι πρόωρες εκλογές θα μας αφήσουν εκτός ευρωπαϊκών λύσεων, ενδεχομένως θα εκκινήσουν και την αργή πορεία προς τη δραχμή».

Απέφυγε να κάνει σχόλιο για ενδεχόμενο ανασχηματισμό και σημείωσε ότι «δεν χωρούν προσωπικές πολιτικές ειδικά αυτή την περίοδο». Τόνισε πως για την εφαρμογή των νόμων «χρειάζονται «συμμαχία προθύμων», ταχύτητα , ευελιξία , χειρουργικές τομές στη Διοίκηση και συντονισμός με Σ κεφαλαίο». Είπε ότι δεν πρέπει να δαιμονοποιείται το θέμα της αναδιάρθρωσης αλλά τόνισε ότι πρόκειται για τόσο τεχνικό και ευαίσθητο θέμα που δεν ωφελεί η δημόσια συζήτηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προέχει, όπως είπε, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας στο εξωτερικό «ώστε αν απαιτηθεί διευθέτηση του χρέους μας ,αυτό να γίνει με καλύτερους όρους». Δηλώνει κατ΄αρχάς θετικός στις αποκρατικοποιήσεις υπό την προϋπόθεση ότι ο έλεγχος θα παραμείνει στο Δημόσιο αλλά και ότι θα βασιστούν σε ένα σχέδιο που θα διατηρήσει σημαντικό μέρος της κρίσιμης δημόσιας περιουσίας και μετά το 2013, όταν βγούμε από το Μνημόνιο.

Με τα έσοδα πρέπει να επαναγοραστεί μέρος του Δημοσίου χρέους λέει ο κ. Καρτάλης αν και εκφράζει επιφυλάξεις για τον στόχο των 50 δισ. λόγω της πολυνομίας και της χωροταξικής και πολεοδομικής αταξίας. Δηλώνει ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα είναι στη θετική κατεύθυνση αφού δεν μιλά για μειώσεις μισθών και συντάξεων, υποστηρίζει τη διατήρηση των κοινωνικών επιδομάτων αλλά με εισοδηματικά κριτήρια ενώ διατηρεί επιφυλάξεις για το θέμα «της τακτοποίησης των αυθαιρέτων». «Αν πρόκειται για μια επαναρρύθμιση των προστίμων επί το ρεαλιστικότερον, νομίζω ότι θα βοηθήσει», ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης