Αυλαία, σήμερα, στην έρευνα για τις καταγγελίες που αφορούν παρανομίες στις βίζες από το Υπουργείο Εξωτερικών την οποία  διενεργεί η Εισαγγελία Διαφθοράς.

Ως μάρτυρας προσήλθε  το πρωί για να καταθέσει ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ο οποίος  έχει κατηγορήσει ευθέως τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά πως έχει παραβιάσει το νόμο, συνάπτοντας τις επίμαχες συμβάσεις για τις βίζες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγο πριν αρχίσει την κατάθεση του ο Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι κλήθηκε να καταθέσει στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται για τις παρένθετες εταιρίες της βίζας του ΥΠΕΞ και πως ο ίδιος προσκόμισε όλα τα στοιχεία στη δικαιοσύνη. «Θα βγουν πολλά πράγματα» είπε ο πρώην υπουργός, προσερχόμενος στο εισαγγελικό γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να παραδώσει στην εισαγγελία έγγραφα που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες έχει προτείνει μια σειρά μαρτύρων μεταξύ των οποίων και υπηρεσιακούς από το ΥΠΕΞ.

Ο κ. Κοτζιάς πάντως αρνείται όσα του καταλογίζονται, μιλώντας για λάσπη σε βάρος του, διαψεύδοντας ότι έδωσε τα δημοσιεύματα πως έκαναν λόγο για 26 εκ. ευρώ τα οποία φέρεται να έδωσε στην ανάδοχο εταιρεία.  Υποστηρίζει μάλιστα πως στην πραγματικότητα,  ο πρώην υπουργός, με την ανάθεση του έργου η εταιρεία δεν παίρνει ούτε ευρώ   από το ελληνικό κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης