Επί δύο ώρες κατέθετε ως μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Φώτη Μακρή, ο πρώην πρόεδρος της Αρχής για την Καταπολέμηση Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, Γιώργος Ζορμπάς.

Ο κ. Ζορμπάς εκλήθη στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης, που διενεργείται μετά τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου του ΛΑΟΣ κατά του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Σωτήρη Χατζηγάκη και του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά για εσχάτη προδοσία σχετικά με τη μη έγκαιρη διαβίβαση της δικογραφίας της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αιτία της κλήσης του κ. Ζορμπά ήταν οι δημόσιες δηλώσεις ότι η δικογραφία έπρεπε να είχε πάει στη Βουλή προ πολλού, που όπως είπε, επανέλαβε και σήμερα στη  κατάθεσή του.

Ερωτηθείς ο κ. Ζορμπάς για το αν υπάρχουν «ήρεμα νερά στη Δικαιοσύνη», απάντησε ότι μας ενδιαφέρει «η ποιότητα του ύδατος και όχι η ηρεμία του, ενώ θα έπρεπε να λεχθούν πολλά για την ποιότητα και τη  συμπεριφορά πολλών», αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι του παρόντος.

Όταν κλήθηκε επίσης να  πει αν πάσχει η ποιότητα της δικαιοσύνης απάντησε ότι οι δικαστές οφείλουν να την προβάλουν με την προσωπική τους ελευθερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης