Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση του ισραηλινού στρατού και την καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα. «Νιώθω αποτροπιασμό γι’ αυτό που έχει συμβεί στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι πραγματικά τραγικό, έχουμε φτάσει στους 60 νεκρούς και σε χιλιάδες τραυματίες» είπε ο κ. Θεοχαρόπουλος, τονίζοντας ότι ο «Ντόναλντ Τραμπ λειτούργησε ως πυροκροτητής πάνω σε ένα φορτίο με εκρηκτικά, με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραηλινού κράτους, παρά τις αποφάσεις του ΟΗΕ για λύση δύο κρατών».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ άφησε αιχμές για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς, όπως είπε, όφειλε να κρατάει μια πιο σθεναρή στάση σε αυτά τα ζητήματα. «Είδα την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, που αναφέρεται απλώς στην «καταγραφή» και όχι την καταδίκη των γεγονότων. Να θυμίσω ότι ο κ. Τσίπρας το 2014 ήταν με την παλαιστινιακή μαντίλα στις διαδηλώσεις και σήμερα ακόμη δεν έχει κάνει κάποια δήλωση. Ελπίζω η χώρα μας να συνεχίσει να λειτουργεί υπέρ της ειρήνευσης στην περιοχή και υπέρ του Δικαίου και της υπεράσπισης των αδυνάτων» ανέφερε καλώντας την ΕΕ να αναλάβει περισσότερες πρωτοβουλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την πορεία του Κινήματος Αλλαγής, επεσήμανε ότι πρέπει να προχωρήσει αυτόνομα, κι όχι ετεροπροσδιοριζόμενο, είτε από τον ΣΥΡΙΖΑ είτε από τη ΝΔ. «Ο χώρος μας ανασυγκροτείται έτσι ώστε να είναι ισχυρός με στόχο να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες σύγκλισης, είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα γίνει αυτόνομα» τόνισε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σχετικά με την κατάτμηση των Περιφερειών είπε ότι είναι σταθερή θέση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα και το Κίνημα Αλλαγής προτείνει συνολική λύση για το εκλογικό σύστημα.

Τέλος, για την υπόθεση Novartis σημείωσε ότι «είναι υπαρκτό διεθνώς και στη χώρα μας το σκάνδαλο Novartis, αλλά αυτό δεν λύνεται με την κυβερνητική ελαφρότητα και το πέταγμα λάσπης. Χρειάζεται υπευθυνότητα για να βγουν όλα στο φως» σημείωσε για την υπόθεση Novartis.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης