Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ την επίθεση

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 13:39
Καταδικάζουν ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜΑΡ την επίθεση
Έντονη είναι η καταδίκη της επίθεσης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Γερμενή κατά του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ.

ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η επίθεση του οπλοφόρου χρυσαυγίτη βουλευτή Καιάδα στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, που είχε τελικά θύμα ένα 12χρονο κορίτσι, δεν αποδεικνύει μόνο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση που εμπίπτει στις διατάξεις του κοινού ποινικού Δικαίου. Εξίσου αποτελεί απόδειξη ότι οι Χρυσαυγίτες αποθρασύνονται από την ασυλία με την οποία τους περιβάλλουν οι Αρχές. Η ενέργεια του Δήμου Αθηναίων να απαγορεύσει τη φιέστα φυλετικού μίσους και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου ήταν επιβεβλημένη, αλλά θα έχει πραγματικό αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου μόνο αν συνιστά έκφραση ενός πολιτικού σχεδίου που θα αντιμετωπίζει αποφασιστικά την άνοδο του ναζισμού. Αποσπασματικές ενέργειες επικοινωνιακού χαρακτήρα δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Από εκεί και πέρα, η δήλωση του δημάρχου ότι θα απαγορεύσει τα συσσίτια "από οποιονδήποτε σε οποιονδήποτε" στην Πλατεία Συντάγματος δείχνει ότι η δημοτική Αρχή θεωρεί μεγαλύτερο πρόβλημα την ανάδειξη της πρωτοφανούς φτώχειας που πνίγει την Αθήνα και όχι αυτό καθ 'αυτό το γεγονός ότι λόγω Μνημονίου χιλιάδες πολίτες έχουν μεγάλη δυσκολία στο να εξασφαλίζουν ακόμα και την καθημερινή διατροφή τους. Ιδιαίτερα σήμερα προβάλλεται η ανάγκη της αλληλεγγύης "από όλους σε όλους" και αυτό θα έπρεπε να στηρίζεται και από τη δημοτική αρχή».

ΔΗΜΑΡ

«Η Χρυσή Αυγή μετά την απαγόρευση των "συσσιτίων μίσους" της στο Σύνταγμα βάζει στην άκρη το προσωπείο της ελεημοσύνης και επιστρέφει στις γνωστές της τακτικές που ταιριάζουν σε εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου» αναφέρει η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της για την απόπειρα του βουλευτή Γιώργου Γερμενή να επιτεθεί στον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.

«Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιώργος Γερμενής, οπλοφορώντας, επιχείρησε να επιτεθεί με γροθιά στον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, μέσα στο κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, αλλά τελικά χτύπησε ένα 12χρονο κορίτσι» σημειώνει.

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει «την επίθεση στον δήμαρχο Αθηναίων αλλά και στο παιδί, που έγινε μάρτυρας και θύμα του τυφλού μίσους ενός "βουλευτή" του ελληνικού Κοινοβουλίου».

«Κανείς δεν θα τρομοκρατήσει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας, οι πόλεις μας θα παραμείνουν ανοικτές σε πείσμα όσων θέλουν να γυρίσουν αυτή τη χώρα δεκαετίες πίσω» συμπληρώνεται.

Διαβάστε επίσης:

Όλο το φωτορεπορτάζ για το πρωτοφανές συμβάν

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 2 Μαΐου 2013, 16:15