Καταγγέλλει παραβίαση των αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας από το MEGA

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 13:13
Καταγγέλλει παραβίαση των αρχών δημοσιογραφικής δεοντολογίας από το MEGA
Για παραβίαση των αρχών της πλουραλιστικής ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής δεοντολογίας κατηγορεί τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ζητώντας ταυτόχρονα την παρέμβασή του.

Στην επιστολή ο κ. Σκουρλέτης αναφέρει τα ακόλουθα: «Απευθυνόμαστε στην ανεξάρτητη αρχή του ΕΣΡ, για να καταγγείλουμε την απαράδεκτη στάση, με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας, του τηλεοπτικού σταθμού MEGA να μην αναφέρει στο δελτίο ειδήσεων της 4ης Ιανουαρίου ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Συγκεκριμένα, σε επικοινωνία μας με τη διεύθυνση του σταθμού ζητήσαμε να αναγνωστεί η συγκεκριμένη ανακοίνωση που αναφερόταν στην κορυφαία υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και τον τρόπο σχολιασμού της από τον σταθμό. Επίσης, διατυπώναμε μια σειρά ερωτημάτων προς τον σταθμό που κατά τη γνώμη μας εξηγούν τον τρόπο τοποθέτησής του και κάλυψης του συγκεκριμένου γεγονότος. Η απάντηση που λάβαμε από τη διεύθυνση του σταθμού ήταν η κατηγορηματική άρνησή της να διαβαστεί η ανακοίνωση ή εναλλακτικά να υπάρξει τηλεφωνική παρέμβαση εκ μέρους του εκπροσώπου Τύπου του κόμματός μας.

Παρακαλούμε όπως, με βάση τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ, να παρέμβετε απέναντι σε αυτήν την εξόφθαλμη παραβίαση των αρχών της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της πλουραλιστικής ενημέρωσης».

Διαβάστε επίσης:

Συνέχεια δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κόντρα με το MEGA, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Ιανουαρίου 2013, 15:19

ΣΥΡΙΖΑ VS ΜΠΟΜΠΟΛΑ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Ιανουαρίου 2013, 18:01

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 13:27