Θεματική Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: «Η δημοκρατία δεν θα μπει σε διάλογο με υμνητές της χούντας για το δημόσιο σχολείο»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 12:18
Θεματική Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: «Η δημοκρατία δεν θα μπει σε διάλογο με υμνητές της χούντας για το δημόσιο σχολείο»
«Η δημοκρατία δεν πρόκειται να μπει σ’ έναν διάλογο με υμνητές της χούντας για το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση των παιδιών μας και το μέλλον τους. Η σχολική κοινότητα -μαθητές, γονείς και καθηγητές- οφείλει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους» τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Θεματική Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, με αφορμή τη ματαίωση της προγραμματισμένης (χθεσινής) συγκέντρωσης - συνέλευσης στο 2ο ΓΕΛ Συκεών, έπειτα από πρόσκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με εισηγητή τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου και θέμα τις αλλαγές στο λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

«Καταγγέλλουμε σε όλους τους τόνους τις ομάδες εκείνες που κάλεσαν σε αντισυγκεντρώσεις την ίδια ώρα που θα πραγματοποιούνταν η συνέλευση. Η πρόσκληση από την αυτοπροσδιοριζόμενη ως "Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Θεσσαλονίκης"», σε αντισυγκέντρωση για ακύρωση της εκδήλωσης, γιατί «O υπουργός είναι μέλος μιας κυβέρνησης που προσπαθεί να ξεπουλήσει τη Μακεδονία" είναι απλώς το πρόσχημα» υπογραμμίζεται.

Προστίθεται ότι «η πραγματικότητα είναι ακόμη πιο ζοφερή. Οι φερόμενοι ως υπερασπιστές της Μακεδονίας, έχοντας στους κόλπους τους μέλη της Χρυσής Αυγής, οπαδούς και υμνητές αυτών που αιματοκύλησαν τη χώρα μας στη διάρκεια της χούντας αλλά και αρκετές φορές μετά την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας, πουλάνε πατριωτισμό, παρουσιάζοντας ως ξεπούλημα τη Συμφωνία των Πρεσπών, μια συμφωνία ιστορικής σημασίας για τη χώρα μας αλλά και για την ασφάλεια και την ανάπτυξη τόσο των Βαλκανίων όσο και της Ευρώπης γενικότερα.

»Η δημοκρατία δεν πρόκειται να μπει σ’ έναν διάλογο με υμνητές της χούντας για το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση των παιδιών μας και το μέλλον τους. Η σχολική κοινότητα -μαθητές, γονείς και καθηγητές- οφείλει να μπει εμπόδιο στα σχέδιά τους».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018, 12:18