Μία υπόθεση από τις δεκάδες που αφορούν στον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικοί διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά κονδύλια ανέδειξε χθες ο «Κίτρινος Τύπος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Ρένα Καλαριώτου, ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ναπολέων Μαραβέγιας, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με απόφασή του, προχώρησε σε αυθαίρετη κατανομή πιστώσεων ύψους 13,4 εκατομμύρια ευρώ του Άξονα 4 του προγράμματος (Leader) σε «επιλεγμένους» φορείς, χωρίς να υπάρξει προηγουμένως καμία ενημέρωση του συνόλου των ενδιαφερομένων Αναπτυξιακών Εταιρειών.

Δηλαδή, ο πρώην υπουργός δεν τήρησε τα προβλεπόμενα για τη διάθεση των χρημάτων του συγκεκριμένου προγράμματος.

Όπως καταγγέλλει στον «Κίτρινο Τύπο» η κα Καλαριώτου, ο κ. Μαραβέγιας δεν απέστειλε κανένα έγγραφο σε καμία αναπτυξιακή εταιρεία προκειμένου να λάβουν την απαραίτητη ενημέρωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ναπολέων Μαραβέγιας διετέλεσε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου στις 2 Ιουλίου του 2012 απέστειλε επιστολή με αποδέκτη τον νυν υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιο Τσαυτάρη και τον αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, προκειμένου να τους ενημερώσει για τη σκανδαλώδη απόφαση του μέχρι πρότινος υπηρεσιακού υπουργού Ναπολέοντα Μαραβέγια, μόλις δύο ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, να κατανείμει κονδύλια ύψους 13.400.000 ευρώ του προγράμματος LEADER σε «επιλεγμένους» φορείς χωρίς κανένα κριτήριο.

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν ύστερα από την καταγγελία της αντιπεριφεριάρχου για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η κατανομή ποσού 13.400.000 σε αναπτυξιακές εταιρείες του προγράμματος LEADER.

Ο «Κίτρινος Τύπος» επικοινώνησε με τον πρώην υπουργό, ο οποίος ανέφερε ότι απλώς… βάζει την υπογραφή του και μας παρέπεμψε στον σημερινό ειδικό γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να μας ενημερώσει για τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για τη συγκεκριμένη κατανομή των κονδυλίων.

Με ωμό τρόπο, ο ειδικός γραμματέας παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσαν τις ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον σημερινό αναπληρωτή υπουργό Μάξιμο Χαρακόπουλο, έγινε γνωστό ότι η κατανομή θα πρέπει να γίνεται με κανόνες και όχι με το τι επιθυμεί ο εκάστοτε υπουργός.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης