"Καταπολέμηση του ρατσισμού" ζητά το ΠΑΣΟΚ

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 00:38
"Καταπολέμηση του ρατσισμού" ζητά το ΠΑΣΟΚ
Ο Γιάννης Μανιάτης γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει σήμερα το πρωί κατ' εντολή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, από τον πρόεδρο της Βουλής, την εισαγωγή στην Ολομέλεια προς συζήτηση και ψήφιση της πρότασης νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση των εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας, η οποία έχει κατατεθεί στις 21 Μαρτίου 2013.

Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους η απόφαση ελήφθη κατόπιν των σχετικών «διαρροών», όπως έλεγαν, από την πλευρά της κυβέρνησης ότι δεν προτίθεται να καταθέσει το νομοσχέδιο του υπουργού Δικαιοσύνης. Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «αν δεν ψηφιστεί και από τους τρεις εταίρους δημιουργείται σοβαρό ζήτημα για την κυβέρνηση».

Ακόμη, με αφορμή και το πρακτικό για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή (ΚΕ.Ν.Ε.), η οποία επισήμαιναν ότι υπάγεται στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι «μια τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να βασίζεται στη συνεργασία, στην ευελιξία, τους αμοιβαίους συμβιβασμού και υποχωρήσεις» και πως «δεν είναι δυνατό σε ζητήματα αξιακά να υπάρχουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις».

Τέλος, ανέφεραν ότι δεν γνωρίζουν κάτι περί ενδεχόμενης νέας σύσκεψης των τριών αρχηγών για το ζήτημα.

Επιμέλεια: Σοφία Χρονοπούλου
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 28 Μαΐου 2013, 00:38