Kαταραμένη φτώχειαΡεπορτάζ: Λάμπρος Παναγιώτου-Μυρτώ Τσάβαλου-Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Ακίνητα, μετοχές, καταθέσεις, έσοδα από διάφορες πηγές και… κότερα παρελαύνουν στις φετινές δηλώσεις «πόθεν έσχες» των εκπροσώπων του ελληνικού λαού.

Το zougla.gr εισβάλλει στα… άδυτα των φετινών δηλώσεων και σας παρουσιάζει τα «μυστικά» των πολιτικών προσώπων, όπως αποτυπώνονται στην περιουσιακή τους κατάσταση.

Του ύψους και του… βάθους

Κρίση, σε πιάνει κρίση, ακούγοντας την «έξυπνη» αγορά που έκανε το 2010 στο Λονδίνο ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης: ένα διαμέρισμα 199 m2 αξίας 1.319.023,092 ευρώ.

Την ίδια ώρα που ένας άλλος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε επένδυση ξοδεύοντας μόνο τα τρία τελευταία δεκαδικά των αριθμών του Νότη Μηταράκη. Μιλάμε για τον Αλεξόπουλο Απόστολο της Β’ Αθήνας, ο οποίος πήρε αγροτεμάχιο με κτίσμα στη Γαύδο πληρώνοντας το «αστρονομικό» ποσό των 293,48 ευρώ.

Εφάπαξ 1.000.000 ευρώ!

Ο πρώην συνδικαλιστής Δημήτρης Τσουκαλάς -σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του- διαθέτει δύο τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 350.000 και 650.000 ευρώ και ως προέλευση των χρημάτων δηλώνει «αποζημίωση συνταξιοδότησης».

Όσον αφορά στην ακίνητη περιουσία του δηλώνει έξι διαμερίσματα και καταστήματα με τη σύζυγό του και δικαιώματα σε οκτώ άλλα ακίνητα.

Επίσης, διαθέτει τρία Ι.Χ. και δύο μοτοσικλέτες.

Α-π-ό-σ-υ-ρ-σ-η!

Μια μηχανή 200 κυβικών, έτους 1981, έχει στην κατοχή του ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Αν είναι και δίχρονη, τότε ο υπουργός σίγουρα ρυπαίνει.

Εδώ και τώρα απόσυρση…Ένας υπηρεσιακός υπουργός με δυνατό «πόθεν έσχες»

Ο υπηρεσιακός υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης στην κυβέρνηση Πικραμένου Παύλος Αποστολίδης τρομάζει με το είδος των χρεογράφων του. 

Σε αμοιβαία κεφάλαια 1.038.979 ευρώ, συν 272.373 σε δεύτερη τράπεζα, ενώ στη Citibank φαίνεται ακόμη να έχει 1.249.599 από άλλες περιπτώσεις, συν άλλες 400.000 της ίδιας κατηγορίας. Μετρητά έχει γύρω στα 85.000 ευρώ.


Βαρέθηκε να γράφει τα διαμερίσματα και τις αποθήκες

«Ουδεμία μεταβολή» γράφει στα είδη ακινήτου ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αποτέλεσμα να έχει για φέτος γλιτώσει την απαρίθμηση των ακινήτων που είναι στο όνομά του.Φτωχός δείχνει να είναι και σε καταθέσεις, αφού στα τέσσερα βιβλιάρια φιγουράρει το ποσό των 32.413 ευρώ.

Υπάρχει κι ένα πέμπτο βιβλιάριο καταθέσεων στο οποίο έχουν απομείνει μόνο Ο,27ευρώ. Ο Υπουργός διευκρινίζει ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός είχε ανοιχτεί και χρησιμοποιηθεί για την προεκλογική περίοδο των εκλογών του Μαΐου.

Πόσα χρήματα είχε καταθέσει στην αρχή δεν το ξέρουμε. Οι εκλογές άλλωστε κοστίζουν…

Γιατρός με τα όλα του

Ο Βουλευτής Σερρών και γιατρός στο επάγγελμα Μενέλαος Βλάχβεης έχει επενδύσει σε γη και ομόλογα. Στο Πόθεν Έσχες φαίνεται πως έχει από όλα σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Σέρρες. Δώδεκα διαμερίσματα, 46 αγροτεμάχια, 2 οικόπεδα, 3 οικίες,1 αποθήκη, 2 καταστήματα, 6 γραφεία και 3 άλλες περιπτώσεις(δεν διευκρινίζεται τι ακριβώς). 

Έχει μετοχές ημεδαπών εισηγμένων εταιριών μεγάλης μα μεγάλης αξίας.

Τώρα εσείς μπορεί να πείτε και «τι θέλει με την πολιτική;». Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου.

Ηθοποιός σημαίνει φως

Φως..αλλά οικονομικά μπορεί και να σημαίνει σκοτάδι.

Ο πρώην Βουλευτής και ηθοποιός Γιάννης Βούρος έχει στο βιβλιάριο καταθέσεών με τον κωδικό «Βουλή-μισθοδοσία» το ποσό των…14,67 ευρώ.

Άντε τώρα να βγάλεις το χειμώνα.Tα ορνιθοσκαλίσματα του πρώην Υπουργού

Μπορεί ο πρώην Υπουργός να γράφει με ένα ιδιαίτερο τρόπο που θυμίζει περισσότερο γιατρό, όμως οι αριθμοί ξεχωρίζουν ακόμα και κακογραμμένοι. Μαζί με τα ψιλά οι καταθέσεις του Τάσου Γιαννίτση αγγίζουν τις 921.384 ευρώ. Και μερικά δολάρια, δηλαδή 228.000.

Τα διαμερίσματα στην Αττική είναι πάνω από έξι, τα περισσότερα όμως είναι από γονική παροχή. Τα φορολογούμενα έσοδα του πρώην Υπουργού είναι 170.126 ευρώ.

Η Άντζελα στην…ομορφιά της

Τρία βιβλιάρια καταθέσεων βλέπουμε στο Πόθεν Έσχες της γοητευτικής Βουλευτίνας του ΠΑΣΟΚ Άντζελας Γκερέκου. Πρώτη κατάθεση…ευρώ 0,02 και στη δεύτερη 472,66 ευρώ και στο τρίτο βιβλιάριο το ποσό των 6,94 ευρώ. Όσον αφορά στα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της κυρίας Γκερέκου ουδεμία μεταβολή επήλθε.

Τα δικά της έσοδα είναι 80.135 ευρώ ενώ του συζύγου της και γνωστού τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου ανέρχονται στα 61.391 ευρώ.


Σταθερή αξία ο Δένδιας

Με 82.139,75 βουλευτική αποζημίωση και 195.215,56 λοιπά εισοδήματα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας μας ενημερώνει ότι κατά τα άλλα τα…άλλα παραμένουν ίδια. Ο Υπουργός έχει και κάποιες καταθέσεις που θυμίζουν φτωχό συγγενή της Ευρώπης. Τρία βιβλιάρια καταθέσεων με ποσά που δεν φτάνουν ούτε για να βγει ο επόμενος μήνας. Γύρω στις 8.500 ευρώ.

Δύο σε ένα ο υφυπουργός

Στην Αλωπεκής (Κολωνάκι) φαίνεται να έχει αγοράσει το 2010 δύο διαμερίσματα 144,70 τμ ο υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης. Με μια δεύτερη ματιά διαπιστώνει κανείς ότι πρόκειται για το ίδιο διαμέρισμα, μοιρασμένο στα δύο με τη σύζυγό του.

Σπίτι στο Κολωνάκι ήθελε ο υφυπουργός και η «υφυπουργίνα» και στο βιβλιάριο καταθέσεων απέμειναν 42,45 ευρώ.

Υφυπουργός και …Κολωνάκι.

Δύσκολοι καιροί ακόμα και για Υπουργούς.

Πόσα λεφτά έχει ο πρώην υπουργός;

Αν βάλετε έναν αριθμό κι τον συνοδεύσετε με όσα μηδενικά θέλετε πάλι μέσα θα ‘στε με τους λογαριασμούς καταθέσεων του πρώην Υπουργού Δημήτρη Κρεμαστινού.

Με μια απλή ματιά στο Πόθεν Έσχες ξεχωρίζουν κάτι κατοστάρες και μια οχτακοσάρα που ανεβάζουν σε πρώτη φάση το λογαριασμό στα 1.500.000 ευρώ. Βαριέται το μάτι να βλέπει μηδενικά στα 21 βιβλιάρια καταθέσεων. Αλλά ο πλούτος πάει πάντα μαζί με τη φτώχεια, αφού υπάρχουν και τρεις τραπεζικές καταθέσεις που «αμαυρώνουν» την εικόνα του κυρίου Κρεμαστινού. Η μία έχει 7,15 ευρώ ευρώ, η άλλη 5 ευρώ και η τρίτη… η φαρμακερή 1,68 ευρώ.

Όλα... μηδέν!

Στα παλιά της τα παπούτσια φαίνεται πως γράφει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευγενία Βαμβακά την επιτροπή Πόθεν Έσχες. Όπως φαίνεται, πήρε το μηχανογραφημένο δελτίο των περιουσιακών της στοιχείων και το... κατέθεσε κενό.

Ούτε μουτζούρα δεν έκανε στο χαρτί. Σύμφωνα με τα δηλωθέντα, η κυρία Βαμβακά έχει σε όλα μηδέν από μηδέν, άρα μηδέν.

O βασιλιάς και η πριγκίπισσα του real estate

Έκπληξη προκαλεί ο αριθμός των ακινήτων που κατέχουν πρώην βουλευτές, πρόεδροι κομμάτων αλλά και περιφερειάρχες, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή.

Πλούσιο είναι το «πόθεν έσχες» του πρώην αντιπροέδρου Θόδωρου Πάγκαλου. Βέβαια, στην περσινή δήλωση «πόθεν έσχες» είχε δηλώσει 53 ακίνητα. Φέτος... μόνο 49!

Η Γεωργία Μαρτίνου είναι βουλευτής της ΝΔ και γόνος εφοπλιστικής οικογένειας. Σύμφωνα με τη δήλωση Πόθεν Έσχες διαθέτει... 156 ακίνητα!

Η 37χρονη Γεωργία, κόρη του εφοπλιστή Θανάση Μαρτίνου, μπήκε στο ελληνικό κοινοβούλιο. Είναι χαμηλών τόνων, αποφεύγει τη δημοσιότητα, συχνάζει στην Κερατέα και δεν μιλάει για τον εαυτό της.
Ο σκαφάτος Αντώνης Γρέγος

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση «πόθεν έσχες» του διαθέτει ένα ταχύπλοο.Τρακτέρ διά… τρία, αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες και ένα λαχείο!

Ο γεωργικός ανελκυστήρας 52 ίππων του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού δεν ανήκει εξ ολοκλήρου σ’ αυτόν. Ως συνιδιοκτήτες εμφανίζονται τόσο η μητέρα όσο και η κόρη του υφυπουργού, στενού συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή.

Με δύο σπίτια στις Βρυξέλλες και επτά αυτοκίνητα -τα περισσότερα χωρίς πινακίδες- εμφανίζεται ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

Όσον αφορά στον πρώην βουλευτή Αθανασιάδη Αλέξανδρο, αν και τα εισοδήματά του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα (173.617 ευρώ), οι καταθέσεις του πάνε κατά… διαόλου. Μόλις 3,14 ευρώ φαίνεται να έχει στην άκρη. Για τα γηρατειά του…

Έδωσε 35.000 ευρώ για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη του σπιτιού του. Ο λόγος για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σάββα Αναστασιάδη. Αυτό δεν είναι σπίτι αλλά φωτοβολταϊκό πάρκο.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Γιώργος Ανατολάκης με σπίτια στη Βούλα και στη Θεσσαλονίκη δεν έχει καν βιβλιάριο καταθέσεων. Πάνε οι εποχές που ο πρόεδρος έδινε τα φακελάκια με τα πριμ για τις νίκες της Κυριακής.

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ Βαΐτσης Αποστολάτος έκανε τα κουμάντα του για τη θυγατέρα του. Έτσι, το «πόθεν έσχες» του 2011 του γνωστού σεξολόγου έχει και κείνα τα 508.000 δολάρια αλλά και το μισό εκατομμύριο ευρώ. Ο ίδιος είχε πει παλαιότερα ότι του ‘κατσε το λαχείο. Οπότε, αν έχεις τύχη διάβαινε… και γι’ αυτό αγόρασε κι ένα σπίτι στο Μετς γύρω στα 160 τ.μ., αξίας 400.000 ευρώ.

Με δάνειο φυσικά…

Μηνιαίο εισόδημα λίγο πάνω από 300 ευρώ για τον Ηλία Κασιδιάρη


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με την ατομική δήλωση «πόθεν έσχες» η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το site της Βουλής, για το οικονομικό έτος του 2010 είχε εισοδήματα 3.708 ευρώ, ποσό
που αντιστοιχεί σε 309 ευρώ τον μήνα. Παράλληλα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει ατομική επιχείρηση από το 2009, ενώ έχει τραπεζικές καταθέσεις ύψους 12.405 ευρώ.Τι περιουσία δήλωσαν οι πρώην πρωθυπουργοί;Εισόδημα ύψους 102.038,81 ευρώ (91.142 ευρώ το 2010) από βουλευτική αποζημίωση δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και 718,78 ευρώ από άλλες πηγές. Η σύζυγός του δήλωσε εισόδημα 4.578,94 ευρώ έναντι 1.094 ευρώ που είχε δηλώσει στο προηγούμενο «πόθεν έσχες». Στην ακίνητη περιουσία παρουσιάζεται ως νέο απόκτημα το σπίτι 200 τ.μ. που κληρονόμησε η σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας.

Όσον αφορά στις συνολικές καταθέσεις, εμφανίζονται αυξημένες το οικονομικό έτος 2012 καθώς ανήλθαν στα 500.340 ευρώ, έναντι 319.425 ευρώ το οικονομικό έτος 2011.

Ο Κώστας Σημίτης εμφανίζει εισόδημα 177.186 ευρώ (λοιπά εισοδήματα). Φαίνεται να διαθέτει 14 ακίνητα, 7 ομόλογα τραπεζών και καταθέσεις σε 7 τράπεζες (συνολικό ποσό ύψους 178.674 ευρώ).

Ο Κώστας Καραμανλής δήλωσε συνολικά 147.136 ευρώ από λοιπά εισοδήματα, 60.182€ από βουλευτική αποζημίωση (αφορολόγητο ποσό) και 20.500 ευρώ φορολογητέο ποσό.

Στην ακίνητη περιουσία του εμφανίζονται 19 ακίνητα, ενώ φαίνεται πως διαθέτει ομόλογα, 12 τραπεζικούς λογαριασμούς, δύο αυτοκίνητα (εκ των οποίων το ένα αποσύρθηκε) και ένα σκάφος.

Tα «πόθεν έσχες» των πολιτικών αρχηγών

Αντώνης Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός εμφανίζει εισόδημα ύψους 99.854 ευρώ από τη βουλευτική του αποζημίωση και 28.329 ευρώ από άλλες πηγές, ενώ η σύζυγός του Γεωργία παρουσιάζει εισοδήματα 52.525 ευρώ. Τα συνολικά εισοδήματα της οικογένειας Σαμαρά για το οικονομικό έτος 2011 ανήλθαν σε 180.710 ευρώ, ενώ η ακίνητη περιουσία της δεν παρουσίασε μεταβολές, καθώς παραμένουν τα 13 ακίνητα που διέθετε, έξι στο όνομα του πρωθυπουργού και επτά στο όνομα της συζύγου του.

Ο Αντώνης Σαμαράς διαθέτει το 50% αγροτεμαχίων στις Ροβιές Ευβοίας, μία οικία με οικόπεδο στην Κηφισιά, ένα διαμέρισμα στην Αθήνα, το 50% τεσσάρων αγροτεμαχίων στη Λαυρεωτική και δύο αγροτεμάχια στην Πύλο.

Η σύζυγος του πρωθυπουργού διαθέτει το 50% οικοπέδου στην Εκάλη, το 50% οικίας στην Εκάλη, ποσοστό (16,67%) οικοπέδου στην Καλλιθέα, ποσοστό (16,67%) γραφείου στην Πανεπιστημίου, διαμέρισμα στην Αθήνα, καθώς και κατάστημα και διαμέρισμα στο Ναύπλιο.

Σε ό,τι αφορά στις καταθέσεις του ζεύγους Σαμαρά, ο πρωθυπουργός διατηρεί τραπεζικούς λογαριασμούς ύψους 266.304 ευρώ, ενώ η σύζυγός του έχει καταθέσεις 31.371 ευρώ και 983,30 λίρες Αγγλίας.

Ο πρωθυπουργός διαθέτει χαρτοφυλάκιο του 3500 της ANEK LINES, ενώ η Γεωργία Σαμαρά έχει 300 μετοχές της SMARTSTORE A.E.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έχει αυτοκίνητο στην κατοχή του.

Eυάγγελος Βενιζέλος

Σοκ και δέος προκαλεί και το «πόθεν έσχες» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν για το ποιος τελικά είναι ο πιο πλούσιος της Βουλής, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος ή ο Καραμανλής.

Ο κ. Βενιζέλος είναι κατά 160.000 ευρώ φτωχότερος από το «κούρεμα» των ομολόγων. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εμφανίζει εισοδήματα ύψους 94.309 ευρώ από τη βουλευτική αποζημίωση (101.903 ευρώ την περασμένη χρονιά) και μηδενικά από άλλες πηγές. Τα εισοδήματα της συζύγου του Βασιλικής Μπακατσέλου ανέρχονται σε 55.607 ευρώ (60.049 ευρώ το 2010).

Εντυπωσιακές, όπως πάντα, είναι και οι καταθέσεις σε τράπεζες. Συνολικά υπάρχουν 27 καταθέσεις σε ευρώ, δολάρια και λίρες Αγγλίας σε κοινούς λογαριασμούς του κ. Βενιζέλου, της συζύγου και της κόρης τους. Ειδικότερα, υπάρχουν 1.633.054 ευρώ (έναντι 2.326.777 ευρώ πέρυσι) 84.444 λίρες Αγγλίας (43.900 λίρες πέρυσι) και 129.000 δολάρια (αντί 1.729 δολαρίων το 2010).

Σταθερή είναι και η ακίνητη περιουσία του ζεύγους Βενιζέλου σε σχέση με τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης της προηγούμενης χρονιάς. Συγκεκριμένα, στην ιδιοκτησία του κυρίου Βενιζέλου εμφανίζονται συνολικά 11 ακίνητα σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και Χαλκιδική, ενώ στο όνομα της συζύγου του 16 σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα.

Πέραν αυτών, ο κ. Βενιζέλος δεν διαθέτει μετοχές, ενώ η σύζυγός του εμφανίζεται να αγοράζει ομόλογα ευρωπαϊκής τράπεζας αξίας 104.009 ευρώ.

Τέλος, έχουν τρία αυτοκίνητα, δύο ο κύριος Βενιζέλος κι ένα η σύζυγός του.Αλέξης Τσίπρας

Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2011, συγκριτικά με το 2010.

Το 2010 είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή συνολικά 74.070,24 ευρώ. Όπως προκύπτει, εξάλλου, το 2011, εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις του, αφού περιορίζονται στα 100,075 ευρώ, αν και το 2010 είχε δηλώσει συνολικά 11.360 ευρώ.

Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία του, η οποία περιορίζεται σε ένα σπίτι στην Αθήνα 114 τ.μ. Στη δήλωση του 2011 δεν εμφανίζεται η 650 κυβικών μηχανή του, που την είχε αγοράσει το 2007.

Πάνος ΚαμμένοςΝίκος ΜιχαλολιάκοςΦώτης Κουβέλης

Αλέκα Παπαρήγα

Η επικεφαλής της Κ.Ο. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα δηλώνει βουλευτική αποζημίωση 70.612,71 ευρώ και έσοδα από άλλες πηγές 42.305,92.

Διαθέτει ένα διαμέρισμα 90 τ.μ. και οι καταθέσεις της ανέρχονται μόλις σε 0,32 λεπτά του ευρώ!

Τα πόθεν έσχες των υπουργών

Στη δημοσιότητα δόθηκαν λίγο μετά τις 12.00 μ.μ. και τα πόθεν έσχες των μελών του κυβερνητικού επιτελείου.

Δείτε τα πόθεν έσχες των υπουργών:

Γιάννης Στουρνάρας


Δημήτρης ΑβραμόπουλοςΚωνσταντίνος ΑρβανιτόπουλοςKυριάκος ΜητσοτάκηςΆδωνις ΓεωργιάδηςΓιάννης ΒρούτσηςΓιάννης Μιχελάκης

Νίκος Δένδιας

Μιχάλης ΧρυσοχοΐδηςΜιλτιάδης Βαρβιτιώτης


Πάνος Παναγιωτόπουλος
Κωστής ΧατζηδάκηςXαράλαμπος Αθανασίου

Αθανάσιος ΤσαυτάρηςΌλγα ΚεφαλογιάννηΓιάννης Μανιάτης

Σίμος Κεδίκογλου (Κυβερνητικός Εκπρόσωπος)Παντελής Καψής
Θεόδωρος ΚαράογλουΤελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου 2013, 21:29