Καταρρέει η Ένωση Κεντρώων - Σε διαδικασία αποχώρησης και ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης

Καταρρέει η Ένωση Κεντρώων - Σε διαδικασία αποχώρησης και ο βουλευτής Γιάννης Σαρίδης
Σε εσωκομματική «ρήξη» φέρεται να βρίσκεται η Ένωση Κεντρώων έπειτα από την ανακοίνωση της πρόθεσης του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη να κινηθεί εκτός κομματικής γραμμής όσον αφορά στο ζήτημα της ψήφισης του προϋπολογισμού.

Ο κ. Σαρίδης ανέφερε από το βήμα της Βουλής πως υπάρχουν τρεις λόγοι που τον εμποδίζουν να καταψηφίσει τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2019.

«Πρώτον, μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός γράφτηκε στην Ελλάδα από Έλληνες. Δεύτερον, όσο λίγα κι αν δίνει -τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα πολλές φορές- δίνει τα περισσότερα εδώ και πολλά χρόνια. Τρίτον, ξεκινά να αποκαθιστά αδικίες και βάζει ένα τέλος στην κατρακύλα της οικονομίας» είπε ο βουλευτής, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν θα τον υπερψηφίσει ή θα επιλέξει το «παρόν».

Ο κ. Σαρίδης κάλεσε την κυβέρνηση να εγκρίνει την πρόταση νόμου που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της φτώχειας, προκειμένου να πειστεί ο ίδιος ότι εννοεί το άνοιγμα που έκανε προς το κέντρο. «Το κέντρο που ονειρεύτηκα» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του κ. Σαρίδη πυροδότησαν σενάρια περί αποχώρησής του από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ένωση Κεντρώων δεν έχει πληροφορηθεί το περιεχόμενο των δηλώσεών του, την ώρα που ο πρόεδρος Βασίλης Λεβέντης εμφανίζεται «στριμωγμένος», καθώς στο ενδεχόμενο διαγραφής του κ. Σαρίδη θα πέσει κάτω από το όριο των πέντε βουλευτών που απαιτούνται για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ως εκ τούτου, η Κ.Ο. του θα διαλυθεί.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, 13:05