Την απάντηση των Σκοπίων επί της τελευταίας, τροποποιημένης δέσμης ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ επέδωσε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στη διαπραγμάτευση για την εκκρεμότητα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, πρέσβης Ζόραν Γιόλεφσκι, στον ειδικό διαπραγματευτή Μάθιου Νίμιτς.

«Στη σημερινή συνάντηση με τον ειδικό εκπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μετέφερα τις θέσεις μας  αναφορικά με την τροποποιημένη δέσμη ιδεών που παρουσίασε ο κ. Νίμιτς στα Σκόπια στις 7 Ιουλίου. Στη συνάντηση αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας με τρόπο που θα επιτρέψει τη συνέχεια του διαλόγου» δήλωσε ο Ζόραν Γιόλεφσκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η χώρα του παραμένει προσηλωμένη στην ενεργή συμμετοχή της στις συνομιλίες για το όνομα και αναμένει την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης, η οποία θα διαφυλάξει την ταυτότητα, την αξιοπρέπεια και την ακεραιότητα των πολιτών των Σκοπίων και θα βασίζεται στις ευρωατλαντικές αξίες και στις αρχές της δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε ότι η χώρα του εκπλήρωσε τα απαραίτητα κριτήρια για να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και οι πολίτες αναμένουν σύντομα να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο.

Την Τρίτη ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη διαπραγματευτική διαδικασία, πρέσβης Αδαμάντιος Βασιλάκης, παρουσίασε στον κ. Νίμιτς τις προτάσεις και παρατηρήσεις της Ελλάδας επί της τροποποιημένης δέσμης ιδεών του μεσολαβητή του ΟΗΕ, τις οποίες ο τελευταίος παρουσίασε στις αρχές του Ιουλίου στην επίσκεψή του σε Σκόπια και Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης