Κατηγορίες προς τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο, για έλλειψη στρατηγικής και τακτικής, αλλά και για «διπλή γλώσσα» εξαπέλυσε την κοινή σύσκεψη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΠΑΣΟΚ με το διαγραμματειακό του ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ζήτησε την επιστροφή των διαγραμμένων υπό προϋποθέσεις, αλλά και την αναβολή του συνεδρίου.

Ειδικότερα ο κ. Λοβέρδος είπε μεταξύ άλλων: «Επί δύο μήνες εμφανώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφηνε τον πρόεδρο να μιλά και μετά παρέπεμπε σε αυτόν! Δεν υπήρχε τακτική, δεν υπήρχε στρατηγική. Έτσι το ΠΑΣΟΚ αποσυσπειρώθηκε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα οδηγήθηκε σε μία ασύντακτη πορεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα: η κατάρτιση του προγράμματος των τριών κομμάτων, ένα μαξιμαλιστικό κείμενο υιοθετήθηκε που εγκαταλείφθηκε αμέσως, καθώς και το κείμενο των επτά σημείων, που αν δεν πραγματώνονταν δεν θα ψηφίζαμε τα μέτρα! Δεν έγινε τίποτε σεβαστό από αυτά, αλλά εμείς ψηφίσαμε. Διπλή γλώσσα. Έτσι όμως χάσαμε επτά βουλευτές σε μία μέρα. Οι 41 βουλευτές τον Μάιο, έγιναν 33 τον Ιούνιο, για να μειωθούμε σε 26 μετά την κρίσιμη ψηφοφορία! Και ποιος ξέρει ποιος θα είναι ο επόμενος αριθμός μας! Κι αυτή η κοινοβουλευτική εξέλιξη, αντιστοιχείται στο 5% ή 6% ή 7% των δημοσκοπήσεων. Θυμίζω και ενημερώνω, πως στην έντονη συνεδρίαση της 17ης Ιουνίου, είχα πει πως με τη λύση στην οποία καταλήγουμε, το φθινόπωρο θα φθάσουμε στο 5 %».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, τόνισε: «Δεν θέλω να μοιραστώ άλλες ευθύνες για αυτή την χωρίς στρατηγική και τακτική πορεία του κόμματος. Η προσπάθεια δημιουργίας κοινού πολιτικού χώρου είναι η λύση για το χώρο της Δημοκρατικής Παράταξης σήμερα. Δεν πιστεύω πως ένα μονοκομματικό συνέδριο μπορεί να δώσει λύσεις». Eπίσης, τόνισε:  «Όποιος δεν μπορεί να χαράξει έντονα τις γραμμές που μας ορίζουν, ας φύγει».

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την επιστροφή των διαγραμμένων από το ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει πρώτα να μετανοήσουν. Παράλληλα, ο πρώην υπουργός πρότεινε να αναβληθεί το συνέδριο που έχει προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο του 2013 προκειμένου να προετοιμαστεί καλύτερα. Επίσης, κατήγγειλε -χωρίς να διευκρινίσει ποιους ακριβώς εννοεί- ότι υπάρχουν κάποιοι που μιλούν με δημοσιογράφους και τον υπονομεύουν.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης