Κατηγόρησε το Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς του

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 15:12
Κατηγόρησε το Χρυσοχοΐδη για τους χειρισμούς του
Kριτική στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει αποτελέσματα στο θέμα της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, άσκησε από τα Χανιά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Μιλώντας στην ετήσια εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, ο κ. Μαρκογιαννακης εμφανίσθηκε επικριτικός, λέγοντας ότι δεν έχει αξιοποιηθεί η προσπάθεια της προηγούμενης ηγεσίας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

«Είμαι πολύ ανήσυχος με την έξαρση της τρομοκρατίας. Τα απανωτά χτυπήματα, φοβάμαι ότι θα δημιουργήσουν μιθριδατισμό στην κοινωνία μας, θα το συνηθίσουμε και θα είναι ένα κομμάτι της ζωής μας, οι βόμβες και οι εκρήξεις. Και έχω μια απορία: Ξέρω πολύ καλά τι παραδόθηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, που ξηλώθηκε πρόσφατα, στη νέα ηγεσία της υπηρεσίας, και απορώ πώς με τα στοιχεία τα οποία δόθηκαν δεν υπάρχει εξάρθρωση της παραμικρής τρομοκρατικής οργάνωσης».

Στις προσπάθειες για την επίλυση των προβλημάτων του προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μανώλης Σκουλάκης.

«Νομίζω ότι μπορεί να είναι δύσκολοι οι καιροί, αλλά μέσα από διάλογο και προώθηση των αιτημάτων σας. κάποια πράγματα από αυτά μπορούν να επιλυθούν.»

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του νομού, Γιώργος Σταυριανουδάκης, είχε αναφερθεί στα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. στα Χανιά:

«Η έλλειψη προσωπικού, η αναδιάρθρωση, η οποία με τον τρόπο τον οποίο έγινε δεν ικανοποίησε κάποια από τα αιτήματα μας και η υλικοτεχνική υποδομή».

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Αντώνης Ζαχαριουδάκης:

«Το τελευταίο διάστημα, η Aστυνομία και οι αστυνομικοί βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, δέχονται βολές από παντού και οι όποιες προσπάθειες έγιναν για κάποιες αλλαγές, σκόνταψαν στο ότι δεν είχαν δημιουργηθεί οι αναγκαίες προϋποθέσεις.»

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 15:12